Marinescu cere cercetarea administrativa si penala în cazul Bordei

Apropo.ro / 10.07.2007, 13:28
Marinescu cere cercetarea administrativa si penala în cazul Bordei
Senatorul PD Marius Marinescu solicita CSM si DNA cercetarea administrativa si penala a magistratilor Camelia Sprânceana, Horatiu Patrascu si Gheorghe Grecu, sustinând ca decizia lor în cazul Parcului Bodei este un abuz în serviciu si încalca Constitutia si Legea administratiei publice

Senatorul PD Marius Marinescu solicita CSM si DNA cercetarea administrativa si penala a magistratilor Camelia Sprânceana, Horatiu Patrascu si Gheorghe Grecu, sustinând ca decizia lor în cazul Parcului Bodei este un abuz în serviciu si încalca Constitutia si Legea administratiei publice locale.

Marinescu a semnat cele doua plângeri, adresate CSM si DNA, alaturi de co-presedintele Partidului Verde, Gheorghe Ionicescu. Demersul celor doi vizeaza Completul de judecata din dosarul 48909/3/2005, judecat la 4 iunie 2007, se arata într-un comunicat semnat de Marius Marinescu, remis, marti, agentiei MEDIAFAX.

Semnatarii reclama faptul ca decizia magistratilor în cauza încalca Constitutia, principiul separatiei puterilor în stat si Legea privind administratia publica locala, „obligând Consiliul General al Municipiului Bucuresti sa voteze Planul Urbanistic Zonal de P+5”.

Petentii considera ca decizia magistratilor se substituie drepturilor puterii Executive, „singura care are atributii de a solutiona aspecte ale aplicarii legii 50/1991 privind autorizatiile de constructie si induce suspiciuni având în vedere obiectul litigiului si valoarea sa imensa”.

Semnatarii solicita cercetarea penala a celor trei, considerând ca acestia au savârsit abuz în serviciu.

Mediafax