Mario Scaramella nu a fost pus oficial sub acuzare

Apropo.ro / 28.12.2006, 12:00
Mario Scaramella  nu a fost pus oficial sub acuzare
Procurorii nu l-au pus oficial sub acuzare pe Mario Scaramella dar au ordonat arestarea lui după declarațiile privind existența unei rețele de agenți secreți ruși și ucraineni care se pregătesc să atace mai multe ținte în


Procurorii nu l-au pus oficial sub acuzare pe Mario Scaramella dar au ordonat arestarea lui după declarațiile privind existența unei rețele de agenți secreți ruși și ucraineni care se pregătesc să atace mai multe ținte în Italia, relatează Financial Times în ediția electronică de joi.

Scaramella, în vârstă de 36 de ani, a atras atenția lumii după ce a s-a întâlnit la Londra cu fostul spion rus Aleksandr Litvinenko, la 1 noiembrie 2006, însă în Italia el este cunoscut mai mult pentru contribuția la o campanie de defăimare a premierului italian Romano Prodi și a altor politicieni de centru-stânga.

Acesta este cercetat și pentru trafic de arme și încălcarea regulilor de confidențialitate, în perioada în care a fost consultant pentru o comisie parlamentară care a analizat spionajul sovietic din Italia.

Mario Scaramella, interogat timp de șase ore de procurori

Mario Scaramella, omul de legătură al fostului spion rus Aleksandr Litvinenko, a fost interogat timp de șase ore, miercuri, la un centru de detenție din Roma unde este reținut sub acuzația de calomnie, informează Reuters.

Mario Scaramella a fost arestat duminică, pe aeroportul din Neapole, în timp ce se întorcea acasă, pentru a-și petrece Crăciunul, de la Londra, unde fusese internat după ce testele care i s-au efectuat au confirmat contaminarea sa cu poloniu 210.

El a fost una dintre ultimele persoane care s-au întâlnit cu Litvinenko în ziua în care acesta a început să se simtă rău.

Mediafax