Marios Lefkaritis, presedinte de onoare la Farul Constanta

Apropo.ro / 05.08.2002, 09:18
Marios Lefkaritis, presedinte de onoare la Farul Constanta
Președintele Federației Cipriote de Fotbal, Marios Lefkaritis, care este și membru al Comitetului Executiv al UEFA, a fost ales, sîmbata, de Adunarea Generala a Acționarilor clubului Farul Constanța, în funcția de președinte de onoare al gruparii

Președintele Federației Cipriote de Fotbal, Marios Lefkaritis, care este și membru al Comitetului Executiv al UEFA, a fost ales, sîmbata, de Adunarea Generala a Acționarilor clubului Farul Constanța, în funcția de președinte de onoare al gruparii constanțene.

Lefkaritis a declarat ca va ajuta clubul Farul Constanța din punct de vedere material, dar numai dupa ce gruparea constanțeana se va transforma în societate pe acțiuni.

Adunarea Generala a clubului din Constanța i-a ales, ca vicepreședinți ai Comitetului Director, pe secretarul general al Guvernului, Șerban Mihailescu, pe Danuț Oprea, Mihai Daraban și Florentin Chiporeanu.

„Am fost rugat sa sprijin gruparea constanțeana și o voi face cu cea mai mare placere. Cînd eram la Ministerul Transporturilor, am mai fost vicepreședinte la Rapid, de aceea cred ca am o oarecare experiența. De altfel, am avut o contribuție însemnata la ridicarea celei de-a doua peluze a stadionului din Giulești. Sper sa facem din FC Farul o formație de temut în Divizia A”, a declarat Mihailescu.

Obiectivele echipei antrenate de Petre Grigoraș în noul sezon sînt clasarea pe unul din locurile 4-8 în Divizia A și accederea pîna în semifinalele Cupei României. Clubul constanțean a declanșat negocierile pentru achiziționarea portarului Raul Unchiaș (Midia Navodari) și a jucatorului echipei Foresta Suceava, Cristian Șchiopu. Antrenorul Petre Grigoraș a renunțat la fundașul formației Foresta Suceava, Lucian Goian, care a participat la pregatirea din aceasta vara a echipei Farul Constanța.

Gruparea din Constanța are în vedere stimularea activitații propriului Centru de copii și juniori. Doua noi terenuri de antrenament urmeaza sa fie construite și salariile antrenorilor vor fi marite, aceștia fiind obligați astfel sa caute și sa formeze noi jucatori, care sa devina în viitor fotbaliști de nivelul Diviziei A. Pentru marirea ariei de selecție a jucatorilor, începînd cu luna octombrie, va avea loc Cupa Farul, competiție organizata în colaborare cu Direcția Județeana de Tineret și Sport Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța. La turneul final al acestei competiții, care se va desfașura, anul viitor, la Sala Sporturilor din Constanța sau pe stadionul „Gheorghe Hagi”, vor participa 16 echipe.

Sursa: www.mediafax.ro