Marirea taxelor de service va scumpi RCA si CASCO

De: MediafaxFoto / 14.11.2011, 13:50
Marirea taxelor de service va scumpi RCA si CASCO
Marirea taxelor pentru acordarea autorizatiei anuale de functionare a atelierelor auto va avea ca efect disponibilizarea a peste 15.000 de angajati si scumpirea semnificativa a politelor de asigurare auto (RCA si CASCO), sustine Asociatia Societatilor de Service Auto Independent (ASSAI).

Intr-o scrisoare trimisa Guvernului si Ministerului Transporturilor, ASSAI sustine ca „efectele directe ale acestei masuri aberante vor fi majorarea tarifelor de reparatii, care va fi suportata de catre soferi, realizarea reparatiilor in service-uri clandestine, fara garantie, scumpirea semnificativa a politelor de asigurare auto (RCA si CASCO), inchiderea unui numar semnificativ de ateliere auto (peste 2000 de unitati service) si cresterea cu cel putin 15.000 de persoane a numarului de someri„.

Asociatia Societatilor de Service Auto Independent crede ca solutia care ar fi trebuit luata este obligarea celor 4.000 de service-uri clandestine (estimare ASSAI) sa intre in legalitate, sa plateasca taxe si impozite, sa plateasca CAS-ul si sa nu mai faca angajari la negru.

Reprezentantii Registrului Auto Roman au afirmat la inceputul lunii ca suplimentarea taxelor nu ar trebui sa influenteze costul manoperei, RAR considerand nesemnificativa valoarea taxelor aplicate.

De la 1 octombrie a intrat in vigoare o decizie a Registrului Auto Roman (RAR) conform careia atelierele auto vor plati taxele anuale de autorizare in functie de numarul lucrarilor prestate si al marcilor reprezentate, pentru fiecare in parte.