Marius Bodochi – Regele moare?

Apropo.ro / 15.03.2002, 10:23
Marius Bodochi - Regele moare?
Spune ca viciul lui e teatrul, de care "e dependent". Ani de zile, fiind invitat sa joace pe scena Nationalului bucurestean, a facut naveta intre Cluj si Capitala. Acum poate fi vazut in "Amantii insingerati", "Bacantele" si "Cadavrul viu", in premiera de la Theatrum Mundi, cu "Regele

Spune ca viciul lui e teatrul, de care „e dependent”. Ani de zile, fiind invitat sa joace pe scena Nationalului bucurestean, a facut naveta intre Cluj si Capitala. Acum poate fi vazut in „Amantii insingerati”, „Bacantele” si „Cadavrul viu”, in premiera de la Theatrum Mundi, cu „Regele moare”, in regia lui V.I. Frunza, dar si in doua noi filme care vor fi lansate in aceasta primavara.

Omul-punte este primul dintre filme, care va avea premiera pe 8 aprilie la Budapesta. Marius Bodochi detine unul dintre cele trei roluri principale – celelalte doua fiind jucate de un actor maghiar si de frumoasa Irina Laskina (fiica Svetlanei Toma). Actiunea peliculei infatiseaza aproape 40 de ani din existenta lui Claus Karl Martinitz, un ofiter de cariera austriac care, pe fondul destramarii Imperiului Austro-Ungar (1811-1850), ajunge ministrul fortelor armate. Producatorii filmului l-au vazut la un post de televiziune maghiar, intr-o emisiune dedicata teatrului rom‰nesc din anii Ô90, in care el figura cu secvente din piesa „Marat-Sade”. Filmarile s-au derulat pe perioada iunie 2001 – 8 ianuarie 2002 si in urma lor a rezultat un film de doua ore, care va precede probabil si un serial de televiziune. S-a turnat in Ungaria, in Austria (la Viena), la Bratislava.

Trebuiau sa filmeze si in Delta Dunarii, dar, din cauza unor neintelegeri financiare, s-a creat… o delta in apropiere de Budapesta. De altfel, bugetul filmului este de aproximativ 75% din cel al superproductiilor americane. In film personajele vorbesc in germana si maghiara, asa ca Marius a avut la dispozitie o profesoara de limbi straine, care servea si ca translator. La dispozitia lui se afla si un Volvo cu sofer personal… In schimb, programul de lucru era infernal. Trezirea se „dadea” la 5 dimineata; pina la 6.30 aveau loc antrenamentele de calarie si scrima, dupa care sosea pe platou, era machiat, iar de la 10 la 7 seara se desfasura ziua propriu-zisa de filmari. Dupa aceasta aventura, urma – obligatoriu! – programul in sala de forta, in piscina, la sauna si masaj. Abia intre 10 si 12 noaptea profesoara de limbi straine – o doamna de origine maghiara plecata acum 20 de ani din Rom‰nia – il ajuta sa invete textul pentru a doua zi. Noroc ca la patru zile de filmare primea trei libere, in care a vizitat numeroase locuri celebre. Vizitele la Viena si Budapesta au inclus si spectacole la Opera.

Al doilea film (produs de Artis Film Rom‰nia – care a realizat si „Noro”) va avea premiera pe ecranele rom‰nesti in mai 2002. Inca din titlu, pelicula ne ofera o viziune originala asupra celebrului personaj – I Love Dracula – si inca una pozitiva! Numeroasele scene de lupta, in care se confrunta cei doi actori din rolurile principale – Marius Bodochi (interpretul bunului Dracula) si Adrian Pintea -, fac din „I Love Dracula” un film de actiune reusit.

Revenind la teatru, isi aduce aminte ca din copilarie stia ca n-o sa faca „o meserie obisnuita” si-l impresiona felul in care se bucura sau sufera oamenii. „Inconstient, doream sa intru in pielea lor”. A incercat sa studieze un an vioara, dar a renuntat din lipsa banilor. Desi absolvent al unui liceu de mate-fizica din Cluj si proaspat admis la Politehnica, a renuntat dupa doar citeva luni si a intrat la Teatru, de unde… nu a mai iesit! In 1997 a fost adus la Teatrul National din Bucuresti si a jucat in „Ondine”, in „Bacantele”, „Regina-mama”, „Cadavrul viu”, „Richard II” s.a. si a avut numeroase colaborari la Televiziunea rom‰na. A aparut in videoclipul formatiei Andre, „Flori de tei”, in rolul pictorului, fiind propus de baietii de la Talisman.

A trecut apoi la rolul unui tata sever, in clipul fetelor de la Trinity, de ale carui filmari la Snagov se leaga si… o baie in whisky cu toata echipa! A aparut in prezentarea de moda Levintza Men, alaturi de alti colegi actori. Privind retrospectiv, spune ca s-a ferit de plafonare, de roluri de june-prim si de „picanteria sora cu vulgaritatea, acum la moda”. Definitoriu pentru situatia actuala i se pare, spre exemplu, cazul unui actor care „nu are decit 50.000 de lei in buzunar si el trebuie sa vina la teatru sa joace de-adevaratelea un rege!”. No comment…

Nascut in zodia Fecioarei. Are un baiat – Alexandru Marius, de 20 de ani, student la Arte plastice in Cluj. Dintre vedetele autohtone ii plac Lucian Mindruta, Mihaela Tatu – „e carismatica si frumoasa”, Marius Tuca. Se intretine mergind la sala de forta de 2-3 ori pe saptamina, plus antrenamentele de la filmari. Muzica: Talisman, Stigma – „Jumatate tu, jumatate eu”, Iris, Holograf, Taxi – „Criogenia salveaza Rom‰nia” Gateste doar pentru fiul lui, care e vegetarian. Ii plac ciocolata cu crema si prajiturile, insa maninca de obicei doar „ce-i cere organismul”. In ziua interviului, organismul ceruse trei mere si doua banane. Primeste scrisori, declaratii de dragoste, i se ofera numere de telefon, e-mail-uri, insa nu e cel care sa faca primul pas. Femeia ideala trebuie sa fie frumoasa, inteligenta, ingrijita, feminina dar temperamentala, incitanta, vitala, ca un drog. Viseaza sa aiba bani pentru a-si permite un sofer, Pina atunci se plimba cu bicicleta prin Cluj

Tags: