Marius Drogeanu – Sub papucul nevestei!

De: Cătălina Matei / 10.11.2008, 00:00
Marius Drogeanu - Sub papucul nevestei!
În serialul de la Antena 1, trăieşte drama bărbatului de 40 ani, cu banii şi nervii tocaţi de nevastă. Şi în viaţa reală, actorul Marius Drogeanu ştie cum este să fii “sub papuc”: ”Şi eu sînt sub papucul Danei, soţia mea, dar este unul cu totul special!”.

Dana Voicu şi Marius Drogeanu sînt Marina şi Relu Crăciun în ”Sce­­­ne de căznicie”, oameni care se a­pro­pie rapid de vîrsta de 40 de ani. De­şi amîndoi provin de la ţară, Mari­na se crede superioara lui Relu. Parve­nită şi snoabă, casnica plictisită îşi pe­trece zilele tocînd banii şi nervii so­ţu­lui.

Relu munceşte toată ziua, iar sea­ra, cînd ajun­ge acasă, face tot posibilul să-şi ig­nore nevasta. Relu mai are momente de răzvrătire şi curaj în faţa consoartei, însă, pînă la ur­mă, tot sub papucul ei sfîrşeşte. ”Şi eu sînt sub papucul Danei, soţia mea, în­­să este unul cu totul şi cu totul spe­cial!”, recunoaşte actorul. Marius şi so­ţia lui sînt căsătoriţi de 12 ani şi au do­uă fetiţe: Maria şi Dora. Deşi Dana, soţia sa, este specialist IT în domeniul bancar, în familia Drogeanu soţul este cel care se ocupă de ”par­tea tehnică”:

”Acasă ne pro­fe­siile. Adică eu sînt cel care mă ocup de partea administrativă a familiei, am grijă de bugetul şi de cal­culatorul ca­sei, în timp ce nevas­tă-mea ho­tă­răşte programul ar­tis­tic: unde ie­şim în oraş, la ce co­ncerte mer­gem, ce filme şi ce pies­e de teatru vedem… Cînd am şi eu un mo­ment de relaxare şi sînt singur aca­să, îmi place să mă uit la un film sau să citesc. Sau meşteresc pe la casa noastră de la ţară, pe lîngă Vălenii de Munte. În rest, cu trei fete a­ca­să nu e chiar aşa uşor! Însă sînt şi no­rocos: mă răsfaţă trei fete deo­da­tă!”.

Secretul unei căsnicii perfecte

Cunoscut telespectatorilor de la ”Lu­mea lu’ Gaiţă”, Marius Drogeanu a avut numeroase colaborări cu tele­vi­ziunea. A fost chiar şi asistentul lui Dan Negru la ”Ziua judecăţii”, însă oamenii au început să-l recunoască pe stradă ca pe Relu din ”Scene de căznicie”. Mai toţi îl apostrofează: ”Măi, da’ ce nevastă ai!”. Uneori, şi soţia îi ”re­pro­şează” că seamănă cu personajul său din serialul de la Antena 1.

Care ar fi secretul unui mariaj perfect? ”În viaţă, o căsnicie durează atîta timp cît există iubire şi compatibilitate. La televizor, o căsnicie durează în funcţie de… audienţă! Aşa că secretul unei căsnicii perfecte este să aibă o audienţă foar­te mare. Iar atunci bugetul familiei este şi el pe măsură! Şi de aici… toate merg strună!”. Obişnuiţi să-l vedem pe Marius numai în comedii, un rol tragic ar fi o adevărată provocare, atît pentru spectatori cît şi pentru actor: ”Am jucat în mai multe piese dramatice, dar rolurile mele au fost întotdeauna comice. Dacă aş juca vreodată în vreo tragedie, mi-ar plăcea să fie o piesă de Shakespeare… Othello sau regele Lear, de ce nu?”.

Actor la Comedie

Marius s-a născut pe 21 ianuarie 1965 şi a absolvit UNATC în 1994. A jucat în mai multe filme de lung-metraj printre care ”Asfalt tango” şi ”E pericoloso sporgersi”, ambele semnate de Nae Caranfil. De mai mulţi ani, joacă la Teatrul de Comedie din Bucureşti, unde îl puteţi urmări în spectacolele ”Ce formidabilă harababură!” de Eugène Ionesco şi în “Escu” de Tudor Muşatescu

Scene de căznicie – duminică, 21.45, ANTENA 1