Marius Moga: „Mă duc în America și mă umilesc”

De: Mia Nicolescu / 06.04.2014, 12:00
Este unul dintre cei mai de succes compozitori din România, însă succesul nu i s-a urcat la cap. Moga a dezvăluit ce l-a făcut să rămână cu picioarele pe pământ.

A compus hit-uri peste hit-uri în România, a compus și pentru artiștii cunoscuți străini, este jurat la „Vocea României”, dar dorește să lase ceva mai mult în urma sa.

Mai exact, Marius Moga vrea își transmită cunoștiințele mai departe, să îi învețe meserie pe cei care vin din urmă, pentru a îmbunătăți lumea din jurul său.

„E foarte important să îți dai cunoștiințele mai departe. Dacă nu o faci, ele se duc odată cu tine și nu ai îmbunătățit cu nimic lumea din jurul tău. Ai venit, te crezi șmecher că ai făcut hit-uri și atât. Eu simt mai multe satisfacții când văd că alți tineri compozitori reușesc să aibă piese pe radio. Mie îmi place să cred că sunt un vizionar”, a dezvăluit compozitorul.

În ciuda faptului că mulți concurenți de la „Vocea României” vor să intre în echipa lui, Marius Moga recunoaște că nu este un specialist în muzică și că nu i-a plăcut să meargă la cursuri, ci a învățat din mers acordurile și notele.

„Eu nu știu chiar atât de multe despre muzică. Nu am făcut nici Conservatorul. Sunt autodidact, am învățat pe parcurs. Am învățat pe parcurs și acorduri și note. Făcusem pian, dar am cam chiulit, recunosc. Mă interesa cum pot să compun ceva și să învețe alții ce am compus eu și să nu trebuiască să învăț eu ce a compus Bach. Era singurul meu scop, de asta m-a și dat afară profesorul meu”, a dezvăluit juratul de la „Vocea României”.

Marius Moga și Adam Levine

Marius Moga și Adam Levine, solistul trupei Maroon 5

Și dacă mulți artiști sunt acuzați că se schimbă în momentul în care devin celebrii, compozitorul a povestit că, ori de câte ori este necesar, pleacă în America pentru a reveni cu picioarele pe pământ și pentru a-și demonstra că nu este atât de tare pe cât se crede.

„Eu nu am apucat să mai fiu pionier pentru că a venit Revoluția. Așa că mă duc în America să fiu acolo ce nu am apucat să fiu. Mă duc și o iau de la zero, și bat la uși. Acolo mă umilesc și mă întorc la ‘stai, frate, că nu sunt chiar așa șmecher. Degeaba umblu eu țanțoș și le zic oamenilor la Vocea că nu e bine și că nu îi vreau în echipa mea”. Sunt nimeni dacă ies în afara țării și e bine să conștientizezi asta câteodată”, a mărturisit Marius Moga.