Marius Nistor: Guvernul incaiera bugetarii

Apropo.ro / 24.04.2009, 11:29
Marius Nistor: Guvernul incaiera bugetarii
Presedintele Spiru Haret a declarat ca Executivul nu vrea sa deranjeze Magistratura si Internele cu legea salarizarii.

Presedintele Federatiei Sindicale Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat ca Executivul nu vrea sa elaboreze legea salarizarii unice a personalului bugetar ca sa nu deranjeze nici Magistratura, nici Internele. “De medic ti-e teama doar atunci cand ai o problema de sanatate. Dar de MAI si de Magistratura te vei teme intotdeauna, mai ales dupa ce iesi de la Putere”, sustine Marius Nistor.

Angajatii din Ministerul Justitiei, MApN si MAI vor propriile grile de salarizare. De exemplu, reprezentantii Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR) sustin ca judecatorii reprezinta o categorie deosebita fata de ceilalti bugetari si trebuie tratati ca atare. “Statul vrea ca cei mai buni din fiecare promotie de absolventi de drept sa profeseze si, atunci, ii plateste corespunzator. Daca nu, ii pierde”, a declarat Dana Girbovan, presedintele UNJR.

Ar fi o premiera pentru Romania postdecembrista ca puterea judecatoreasca sa fie integrata intr-o lege a salariatilor bugetari, tendinta europeana fiind aceea ca puterea judecatoreasca, sub aspectul salarizarii, tocmai pentru a accentua independenta sistemica a justitiei, sa beneficieze de o lege separata.