Mark Feuerstein, din “Pacienţi de lux”: “Nu sunt perfect ca doctorul Lawson”

De: Mioara Tronaru, Nicoleta Nicolae / 12.01.2012, 12:47
Mark Feuerstein, din “Pacienţi de lux”: “Nu sunt perfect ca doctorul Lawson”
Mark Feuerstein este protagonistul serialului ”Pacienţi de lux”, difuzat la Universal Channel, în rolul medicului Hank Lawson. Acesta ne-a acordat un interviu în exclusivitate.

Mark Feuerstein s-a născut pe 8 iunie 1971 la New York. Tatăl său a fost avocat, iar mama profesoară. După ce a absolvit Universitatea Princeton în 1993, Mark a studiat la Academia de Muzică şi Artă Dramatică din Londra. La întoarcerea în ţară, el şi-a început cariera de actor în numeroase piese de teatru. Au urmat apoi câteva roluri în seriale tv, printre care şi celebra serie „Ally McBeal”. Însă Mark s-a făcut remarcat în filme precum” Giving It Up”, „Ce-si doresc femeile„,” Femeia mereu deasupra „(2000) alături de Penelope Cruz sau „Practical Magic”(Ce vrăji mai fac fetele), unde a jucat cu Sandra Bullock şi Nicole Kidman.

– „Pacienţi de lux” a ajuns la sezonul 2. Ce te atrage în continuare la personajul tău?
Hank Lawson este un personaj fantastic, un erou. Însă el are şi o altă latură pe care descoperim odată cu apariţia unui nou presonaj- Eddie R. Lawson, tatăl nostru înstrăinat. Acesta scoate la lumină toată furia şi resentimentele pe care Hank le-a simţit când a fost abandonat de el cu 20 de ani în urmă. Este o adevărată provocare pentru mine ca actor să mă confrunt cu astfel de sentimente. Cred că există un echilibru între toate elementele – elementul romantic, elementul dramatic, elementul comic şi aspectul medical al serialulu. Toate adunate mă determină să merg mai departe.

– Ştiu că filmările au loc în Hamptons, iar tu locuieşti la LA. Preferi vara de pe Coasta de Est sau vara de pe Coasta de Vest?
Eu iubesc ambele coaste din motive diferite. Iar motivul pentru care iubesc vara de pe Coasta de Est este serialul nostru. Iubesc vara în Hamptons. Îmi place când văd restaurantele pline. E un loc numit „Cyril’s” în Amagansett unde toată lumea bea rom şi ascultă reggae în timp ce soarele apune. Şi mai sunt homarii de la Gosman’s de pe plajă. E frumos când vin aici prietenii şi familia mea.

– Familia ta este alături de tine când filmezi pe Coasta de Est?
Soţia şi fiica mea sunt în LA şi îmi lipsesc enorm. Dar merg în fiecare weekend să îi văd, dar mai vin şi ele aici.

– Cât de mult semănaţi tu şi Hank Lawson?

Cred că în numeroase cazuri din serialele TV vei găsi personaje care sunt destul de asemănătoare cu oamenii care le interpretează.
Sunt multe „lucruri” ce mă aseamănă cu rolul Dr.Lawson. Simţul umorului, faptul că ştiu să fac diferenţa între ceea ce este adecvat sau inadecvat. Sunt multe similitudini. Iar Hank este cât se poate de moral, corect, etic. Nu aş pretinde niciodată că sunt perfect ca doctorul Hank Lawson. Nu spun că sunt un băiat rău. Sunt un băiat bun. Dar tipul pe care îl interpretez este foarte bun.

-Ce crezi că a dus la succesul acestui serial?
Nu ştiu. Poate faptul că am apărut într-un moment în care climatul socioeconomic al ţării nu era atât de bun, iar oamenii au vrut să evadeze într-un serial cu plăceri vinovate. Este un serial captivant care răsfaţă ochii. Oamenii din lumea pe care o prezentăm noi sunt oameni frumoşi, într-o lume frumoasă. Apoi, avem intrigi bune şi toate problemele medicale sunt rezolvate la sfârşitul acelui episod. Oamenii pot fi atraşi şi de asta.

Traducere şi adaptare Nicoleta Nicolae

Pacienţi de lux. Sezonul 2

„Pacienţi de lux”este unul dintre cele mai bine cotate seriale difuzate pe cablu din Statele Unite. Mark Feuerstein joacă rolul lui Hank Lawson care, după ce este exclus din lumea medicală, îşi reia cariera ca „medic cu ziua” pentru cei bogaţi şi celebri din Hamptons. Pe lângă pacienţii săi înstăriţi, Hank îi tratează pe cei mai puţin norocoşi. De asemenea, în serial mai apar Paulo Costanzo, Reshma Shetty şi Jill Flint. Henry Winkler („Arrested Development”) se alătură distribuţiei sezonului al doilea în rolul lui Eddie R. Lawson, tatăl lui Hank şi al lui Evan. Serialul este produs de către Universal Cable Productions.

„Pacienţi de lux” se difuzeaza marţi, 22.00, la Universal Channel.