Mark Knopfler de la Dire Straits, în concert la București

Apropo.ro / 06.09.2012, 10:20
Mark Knopfler de la Dire Straits, în concert la București
Mark Knopfler, fondatorul, compozitorul, chitaristul și solistul trupei Dire Straits, va concerta în România pe 25 aprilie 2013, la Sala Palatului.

Mark Knopfler de la trupa Dire Straits va susține, în premieră, un concert pe 25 aprilie 2012, la Sala Palatului din Bucuresti.

Mark Knopfler, fondatorul, compozitorul, chitaristul și solistul trupei Dire Straits, se va afla, în primăvara anului viitor, pentru prima data în România, pentru a susține un concert, pe 25 aprilie, la Sala Palatului din Capitală, informează organizatorii, Emagic.

Unul dintre cei mai respectați chitariști ai muzicii rock, Mark Knopfler este și în prezent un veritabil etalon pentru fanii genului. Răsplătit cu un premiu Edison (Olanda) și unul Steiger (Germania) pentru realizările remarcabile în muzică, Mark deține trei titluri onorifice de doctorand în muzică de la prestigioase universități din Marea Britanie, fiind recunoscut pentru talentul și tehnica cu care își mânuiește chitara.

Tânăr jurnalist, Mark și-a dat seama că are mai multe de spus în muzică, alegând să meargă pe acest drum încă de la începutul anilor ’70, odată cu primele sale încercări de a pune bazele unei trupe.

În aprilie 1977, a apărut Dire Straits, din componența căreia la acea vreme făceau parte Mark (voce și chitară), fratele sau, David Knopfler (chitară ritm și backing vocals), John Illslay (chitară bas și backing vocals) și Pick Withers (tobe și percuție).

Biletele pentru concertul de la Sala Palatului vor fi puse în vânzare pe 13 septembrie, urmând a fi disponibile pe www.myticket.ro, precum și în rețeaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu și la Sala Palatului, la prețuri ce variază în funcție de distanța față de scenă: 130 de lei, 195 de lei, 285 de lei, 395 de lei și 595 de lei. Între 7 și 12 septembrie fanii vor avea la dispoziție o scurtă perioadă de pre-sale chiar pe site-ul oficial al artistului: www.markknopfler.com.