Mark Zuckerberg a devenit tată! În cinstea fiicei lui, donează 45 miliarde de dolari

De: Nicoleta Nicolae / 02.12.2015, 09:11

Mark Zuckerberg a devenit tată! În cinstea fiicei lui, donează 45 miliarde de dolari
Mark Zuckerberg şi Priscilla Chan au devenit părinţi. Soţia fondatorului Facebook a născut marţi, 1 decembrie, o fetiţă, scrie Business Insider.


Vestea cea mare a fost dată de Zuckerberg pe contul personal de pe reţeaua de socializare: „Priscilla şi cu mine suntem foarte fericiţi să anunţăm venirea pe lume a fiicei noastre, Max”.

Mai mult, acesta a anunţat că, pentru a celebra acest moment, el şi partenera lui de viaţă vor dona 99% din acţiunile pe care ei le deţin la Facebook – adică aproximativ 45 de miliarde de dolari – unei noi organizaţii numite ” Chan Zuckerberg Initiative”, care „promovează egalitatea” şi care va finanţa proiecte de învăţare, de cercetare şi care au scopul de a construi „comunităţi puternice”.

În plus, Mark Zuckerberg şi Priscilla Chan au publicat şi o lungă scrisoare adresată fiicei lor, în care arată că vor ca ea să crească „într-o lume mai bună decât cea de azi”.

„Dragă Max, Eu şi mama ta nu avea cuvinte pentru a descrie speranţa pe care ne-o dai pentru viitor. Noua ta viaţă este plină de promisiuni şi speranţa că vei fi fericită şi sănătoasă, aşa încât să explorezi totul, pe deplin”, au scris ei.
„(…) Max, te iubim şi simţim că avem o mare responsabilitate pentru ca lumea să fie un loc mai bun pentru tine şi pentru toţi copii. Vrem să-ţi urăm o viaţă plină de iubire, speranţă şi fericire, aşa cum ne oferi tu nouă. Abia aşteptăm ce vei face în această lume. Cu dragoste, mama şi tata”.