Mark Zuckerberg este mai bogat decat fondatorii Google

Apropo.ro / 23.09.2011, 13:10
Mark Zuckerberg este mai bogat decat fondatorii Google
Co-fondatorul (si CEO) Facebook, Mark Zuckerberg, a devenit cel mai tanar miliardar din SUA, cu varsta de pana in 40 de ani. Averea lui depaseste 17 miliarde de dolari!

Desi este cu 11 ani mai tanar decat CEO Google, cu o compania pe jumatate din vechimea Google, Zuckerberg a fost cotat cu o avere ce depaseste cu aproape 1 miliard de dolari pe cea a co-fondatorilor Google.

Desi anul trecut acesta se afla pe locul 35 in topul celor mai bogati oameni din SUA, anul acesta a urcat pe locul 14, imediat sub CEO Amazon, Jeff Bezos (a carui avere este de 19,1 miliarde de dolari).

Pe hartie, averea lui Zuckerberg este cotata la 17,5 miliarde de dolari, in timp ce averea celor doi de la Google fiind aproape de 33,4 miliarde de dolari (cate 16,7 miliarde fiecare), conform celei mai recente liste efectuate de publicatia Forbes.

De asemenea el l-a luat si pe fondatorul Apple, Steve Jobs, a carui avere este in jurul a 7 miliarde de dolari, insa mai are de tras pana ii va depasii pe fondatorul Oracle, Larry Ellison (33 de miliarde de dolari) si co-fondatorul Microsoft, Bill Gates (59 de miliarde de dolari).

Este de retinut ca si Sean Parker, fostul presedinte al companiei Facebook (si creatorul portalului Napster) se afla pe locul 200 cu o avere de 2,1 miliarde de dolari iar co-fondatorul Facebook Dustin Moskovitz se afla pe locul 91 cu 3,5 miliarde de dolari.