Marko Bela: Este nevoie de descentralizarea deciziei în învatamânt

Apropo.ro / 17.09.2007, 17:18
Marko Bela: Este nevoie de descentralizarea deciziei în învatamânt
Liderul UDMR Marko Bela considera ca pe lânga asigurarea conditiilor corespunzatoare în institutiile de învatamânt, este nevoie de descentralizarea deciziei în acest domeniu, transmite corespondentul MEDIAFAX. Marko a declarat, luni, în municipiul Târgu Secuiesc, ca reprezinta "o

Liderul UDMR Marko Bela considera ca pe lânga asigurarea conditiilor corespunzatoare în institutiile de învatamânt, este nevoie de descentralizarea deciziei în acest domeniu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Marko a declarat, luni, în municipiul Târgu Secuiesc, ca reprezinta „o satisfactie” pentru el personal si pentru UDMR ca au facut parte dintr-un Guvern care în ultimii ani a reusit sa aloce mult mai multi bani pentru investitii în învatamânt.

„Este o satisfactie pentru mine, pentru noi, cei din UDMR, ca am facut parte dintr-un Guvern care în ultimii ani a reusit sa aloce mult mai multi bani pentru investitiile de învatamânt. Acest lucru poate fi dovedit foarte usor prin gradinitele si scolile noi, dar acest lucru nu înseamna ca nu au dreptate cei care au demonstrat ca în continuare sunt probleme în foarte multe scoli”, a spus, într-o conferinta de presa, liderul UDMR.

Marko Bela a subliniat ca, „bineînteles, crearea unor conditii corespunzatoare prin cladiri, prin dotare, este un deziderat foarte important, dar trebuie luat în vedere si un alt deziderat, si anume aducerea institutiilor de învatamânt mai aproape de comunitatile locale”, prin descentralizarea deciziilor.