Marko Bela: Vom încerca sa rezolvam acasa Legea minoritatilor

Apropo.ro / 22.06.2007, 17:05
Marko Bela: Vom încerca sa rezolvam acasa Legea minoritatilor
Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, vineri, într-o conferinta de presa la Târgu Mures, ca va încerca realizarea unei majoritati în vederea adoptarii proiectului Legii privind statutul minoritatilor nationale. Întrebat daca se va plânge Parlamentului European pe acest

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, vineri, într-o conferinta de presa la Târgu Mures, ca va încerca realizarea unei majoritati în vederea adoptarii proiectului Legii privind statutul minoritatilor nationale.

Întrebat daca se va plânge Parlamentului European pe acest subiect, liderul UDMR a spus ca va încerca sa rezolve problema pe plan intern, „acasa”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Marko a sustinut ca problema minoritatilor este la fel de importanta ca si aceea a reformei Justitiei, amintind ca si lLegea statutului minoritatilor nationale figureaza pe lista prioritatilor la care s-au referit în trecut comisari ai UE, alaturi de cea privind Agentia Nationala de Integritate.

„Ar trebui sa avem o majoritate în Parlament care sa adopte Legea statutului minoritatilor nationale. Vom încerca sa construim o astfel de majoritate în jurul legii minoritatilor. Nu în vara aceasta. Nu pot promite acest lucru”, a spus Marko Bela.

Mediafax