Marko: Continua lupta dosarelor in politica

Apropo.ro / 15.01.2008, 15:55
Marko: Continua lupta dosarelor in politica
Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, marti, ca in viata politica romaneasca continua lupta dosarelor, care se numesc, in prezent, "mape".

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, marti, ca in viata politica romaneasca continua lupta dosarelor, el afirmand ca nu este "impresionat" de faptul ca dosarele se numesc, in prezent, "mape".

"Ca ele se numesc in acest moment mape pe mine nu ma impresioneaza. Unii, probabil, au inventat aceasta schimbare de terminologie pentru a face o abstractie de lupta a dosarelor, dar acest lucru nu ne induce in eroare si asa-zisele mape sunt dosare si continua lupta dosarelor", a sustinut Marko, in conferinta de presa saptamanala.

Pe de alta parte, el considera ca premierul si PNL sunt cei care trebuie sa opteze pentru una dintre cele doua cai de iesire din blocajul in care s-a ajuns in privinta numirii ministrului Justitiei, respectiv validarea Noricai Nicolai de catre Parlament sau solicitarea unui punct de vedere din partea Curtii Constitutionale.

"E clar ca exista un blocaj si trebuie sa iesim din acest blocaj. Sunt doua cai – Curtea Constitutionala sau Parlamentul -, dar va fi decizia premierului si decizia PNL cum vor proceda", a afirmat liderul Uniunii.

Intrebat despre varianta ca Parlamentul sa se pronunte in legatura cu candidatura Noricai Nicolai, Marko a raspuns: "Este o posibilitate". Liderul UDMR mentionand ca exista si varianta solicitarii unei opinii in legatura cu acest subiect din partea Curtii Constitutionale.