Mărmureanu: „Urmează un cutremur foarte adânc”

Apropo.ro / 04.11.2013, 15:00
Mărmureanu:
Conform unor analize, Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre posibilitatea producerii unui cutremur de adâncime ce ar putea avea magnitudine mare.

Un cutremur „foarte adânc” ar urma să se producă în Vrancea, zona de risc fiind sudul Moldovei și mai puțin Capitala, a declarat, în emisiunea „După 20 de ani” difuzată duminică de Pro TV, prof. Gheorghe Mărmureanu, care a precizat că „așa rezultă din analizele” făcute.

Meteo în București și în alte orașe pe vremea.apropo.ro

Eu am spus că urmează acum un cutremur foarte adânc. Așa rezultă din analizele noastre. Poate să fie tip ’40 sau poate să fie tip 1802„, a spus în emisiunea „După 20 de ani” de la Pro TV directorul onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), prof. Gheorghe Mărmureanu, referindu-se la seismele produse, tot în Vrancea, în 1940 și 1802, care s-au produs la adâncimea de 150 de kilometri și au avut magnitudinea de 7,7 grade, respectiv 7,9 grade pe scara Richter.

Întrebat despre zonele de risc în cazul unui astfel de seism, Mărmureanu a menționat sudul Moldovei (Focșani, Bacău, Galați), Tulcea, dar și Basarabia și zona portului Odessa din Ucraina.

În acest caz, Moldova apare, Basarabia, Chișinău, Odessa. În România, este vorba despre Focșani, Bacău, mai puțin Iașiul. Bucureștiul va fi mai puțin, din punctul meu de vedere. Asta v-o spun că inginer constructor. (…) Galați, Tulcea…„, a spus prof. Gheorghe Mărmureanu.

Citește mai multe detalii despre cutremurul despre care vorbește Gheorghe Mărmureanu, pe Mediafax.ro