„Marșul celor un milion de mustăți” – mustacioșii americani iși cer drepturile pe 1 aprilie

De: Marian Andrei / 21.02.2012, 16:00
Institutul American al Mustăților (AMI) vrea să organizeze, pe 1 aprilie, un marș al mustăcioșilor, ca parte dintr-o campanie ce are drept scop acordarea de stimulente financiare pentru cei care poartă o astfel de "podoabă" facială.

Organizatorii doresc să convingă un numar record de posesori de mustață sa participe la un marș între Casa Albă și dealul Capitoliului, pentru a-și arăta susținerea pentru Stache Act, un proiect de act normativ care prevede o deducere anuală de 250 de dolari din cheltuielile făcute pentru întreținerea mustății.

Potrivit cercetărilor făcute de AMI, americanii care au mustață câștigă în medie cu 4,3% mai mult decât cei proaspăt bărbieriți, iar banii economisiți prin aplicarea Stache Act s-ar reîntoarce în economie prin achiziționarea de alte produse, stimulând astfel creșterea economică.

Subvenția ar urma să se acorde pentru achiziționarea de instrumente de tuns barba și mustața, piepteni și oglinzi, produse de intreținere, produse de colorare a părului facial și… fotografii ale lui Burt Reynolds, aflat pe locul cinci în topul celor mai „meseriașe” mustăți americane (dar probabil pe primul loc în ceea ce privește notorietatea)!  

Organizatorii au cooptat și o serie de vedete pentru a susține campania: chitaristul John Oates, Ellie Kemper, vedeta serialului TV „The Office”, sau jucătorul de baseball John Axford, aceștia urmând să producă mai multe videoclipuri de promovare.