„Marsul Panaramelor”, protestul a 200 de romance fata de misogini

Apropo.ro / 07.10.2011, 11:29
Aproximativ 200 de femei imbracate provocator au protestat, ieri, fata de barbatii misogini, strigand ca s-au saturat sa fie considerate "pisi", "piti" sau "pitipoance".

Aproximativ 200 de femei au protestat, ieri, fata de misoginii care le ciupesc si le fluiera pe strada cand le vad cu fuste scurte sau cu bluze decoltate.

Ele au strigat la „Marsul panaramelor” ca s-au saturat sa fie considerate „pisi”, „piti” sau „pitipoance”.

Protestatarele s-au adunat in jurul orei 17.00 pe trotuarul din fata Tribunalul Bucuresti
. Cele mai multe erau tinere, imbracate provocator, cu fuste scurte si tricouri decoltate, majoritatea avand cate o pancarta cu indemnuri pentru oprirea agresiunii stradale a femeii.

Vezi mai multe poze

Protestul s-a intitulat „Marsul Panaramelor”, ceea ce a starnit reactii de amuzament din partea trecatorilor, pana la intelegerea mesajului.

Ne-am saturat sa fim pipaite, ciupite, ne-am saturat de misogini. Victimele agresiunilor sexuale nu sunt vinovate. Ne-am saturat ca din cauza anumitor haine sa fim impartite in tarfe sau madone, bune sau rele”, au repetat in cor tinerele protestatare.

Femeilor razvratite li s-a alaturat un barbat. El venise imbracat ca o femeie, purtand o fusta scurta, un tricou pana sub bustul artificial, peruca blonda, ciorapi cu plasa si bocanci maro, tinuta fiindu-i completata de o geanta rosie pe care o tinea stingher. Barbatul a povestit ca, dupa ce s-a imbracat in aceasta tinuta, in urmatoarele minute a fost fluierat, claxonat si chiar invitat la o cafea.

Usor, usor si alti barbati s-au alaturat femeilor care protestau.