Martie, flori, martisor

Apropo.ro / 03.03.2008, 11:55
Martie, flori, martisor
Martisorul este o sarbatoare specific romaneasca care celebreaza venirea primaverii.

Martisorul este o sarbatoare specific romaneasca care celebreaza venirea primaverii. In aceasta zi se ofera persoanelor de sex feminin martisoare, ca mici semne de multumire. Se considera ca martisoarele sunt aducatoare de fericire si noroc. Sunrurile alb-rosu agatate de martisor simbolizeaza dragostea pentru tot ce este frumos (culoarea rosie) si sanatatea (culoarea alba), sosirea primaverii.

Luna martie, considerata si Luna Femeii, le pune la incercare barbatilor rabdarea (la cumparaturi) si ideile in aplicare. Nu cred ca trebuie sa fie un calvar aceasta luna in privinta cadourilor. Obiceiul este sa se daruiasca martisoare sau flori, nu alte cadouri mult mai costisitoare. Pentru aceasta exista zile de nastere sau aniversari de casatorie sau ceva de genul.

Poate fi ceva asa romantic precum sa zicem: partenerul iti cuprinde mana si-ti leaga snurul la mana iti spune si un sincer "te iubesc" si impreuna va puneti o dorinta? Simti ca-ti da putere sa mergi mai departe, ca ceva se schimba odata cu legarea snurului.

In alte zone ale tarii obiceiul este invers, fata trebuie sa dea martisoare baietilor. O poti face si tu oferindu-i ceva simbolic, ca doar nu o sa stea la servici cu marisorul in piept precum noi, fetele. Cumpara-i ceva util care sa-i foloseasca…la birou, acasa sau sa va folosesasca voua ca si cuplu.

Daca el va avea initiativa sa-ti ofere ceva mai deosebit este alegerea lui. Poate iti va darui ceva ce stie ca-ti doresti…

Foto: Aurelian Galice

Trimite urari de martisor prin Free Sms!