Martin Short, un comic serios

De: Nicoleta Nicolae / 25.11.2011, 11:54
Martin Short, un comic serios
Dacă de cele mai multe ori, l-am întâlnit pe Martin Short în roluri comice, iată că a venit momentul să ne arate că poate fi şi serios, în rolul avocatului Leonard Winstone din serialul ”Daune şi interese”. Despre această nouă provocare, vine cu detalii actorul însuşi.


– Ai rolul avocatului Leonard Winstone în serialul „Daune şi interese”. De ce crezi că oamenii sunt atât de fascinaţi de poveştile cu avocaţi?

Păi, eu unul am fost întotdeauna atras de poveştile cu avocaţi pentru că sunt întotdeauna grozave. Cel putin nouă, americanilor, aşa ni se pare, iar atunci când ai o poveste bine scrisă e mai interesant decât să te uiţi la un reality-show…

– Cum e să lucrezi cu Glenn Close?
Glenn e minunată. Atunci când joci cu ea, e ca şi cum ai juca cu un jucător foarte bun de tenis. Jocul de tenis e despre improvizaţie. Ea e o divă şi nu trebuie să se prefacă. Când ai ce-ţi trebuie, e uşor să nu-ţi mai faci griji în privinţa asta. Este concentrată când joacă în scene şi e distractivă când stă pur şi simplu şi mănâncă un sandwich.

– Ai jucat cu ea şi în „Atacul marţienilor”. Cum era atunci?
Cred că în filmul ăla, cu toţii eram cu ochii pe Jack Nicholson. Cred că am jucat numai vreo două zile împreună în film şi a fost grozavă, fantastică. Nimeni nu are nimic de rău de spus despre Glenn.

– Care este următorul tău proiect?
Voi face o emisiune pentru HBO şi am programate şi câteva concerte.

– La ce fel de emisiuni te uiţi la TV?

Îmi place serialul „Mad Men”. Îmi place „The Bill Maher Show”, „The David Letterman Show”.

– Ai vreo ambiţie arzătoare pe care nu ţi-ai împlinit-o încă?

Să mă retrag e un gând care mă intrigă. Nu ştiu, cred că întotdeauna este fascinant când faci ceva pentru prima oară. Nu am mai jucat niciodată până acum într-o dramă. Am jucat în câteva spectacole pe Broadway, cinci mai exact şi în 20 de filme.
Traducere şi adaptare Nicoleta Nicolae

Daune şi interese se difuzează duminică, la AXN.