Mărţişoare “România, te iubesc!” de 1 Martie

Apropo.ro / 28.02.2013, 15:58
Mărţişoare “România, te iubesc!” de 1 Martie
De 1 Martie, Paula Herlo colecţionează mărţişoare-coşar, Anca Nastasi preferă ghioceii. Iar dacă Alex Dima ţine morţiş să facă impresie în această zi, Cosmin Savu se mulţumeşte să-şi mărească colecţia de zâmbete.

Paula Herlo colecţionează mărţişoare-coşar. 1 martie este întotdeauna prilej de bucurie la România, te iubesc!, asta pentru că partea masculină a echipei respectă tradiţia şi an de an vine „blindată” cu mărţişoare, iar reprezentantele sexului frumos îşi completează colecţiile pentru care sunt renumite. Paula Herlo are o slăbiciune pentru mărţişoarele-coşar, pe care le păstrează cu mare drag. „Acum trei ani mi-am amintit că în copilărie, de Mărţişor, cel mai mult îmi plăcea să primesc coşar”, povesteşte Paula. „Era unul făcut din porţelan, pe care îl purtam cu mare fală crezând că aduce noroc. De dragul acelor vremuri primesc de atunci coşari. Niciunul nu seamănă cu modelul comunist, dar plăcerea de a-i pune în piept e la fel de mare ca atunci”, mai mărturiseşte corespondentul.

De 1 martie Anca Nastasi respectă o tradiţie de familie puţin spus surprinzătoare: merge la schi. „Chiar şi atunci când nu mai e zăpadă decât sus pe creste, cobor până la baza muntelui cu schiurile în spinare. Cele mai frumoase zile de 1 martie sunt cele de primăvară timpuri când pe pârtie, lângă cabană, apar ghioceii”, este de părere Anca.

Cosmin Savu îşi înnoieşte an de an de 1 martie colecţia de zâmbete. Corespondentul mărturiseşte că primăvara este anotimpul lui preferat. „Pe lângă razele soarelui nu trebuie să lipsească zâmbetele. Şi recunosc: am parte din plin de ele atunci când dăruiesc ghiocei şi mărţişoare”, spune Cosmin.

Şi Alex Dima ţine morţiş să facă impresie bună de Mărţişor. „Anul trecut cred că am excelat la capitolul mărţişoare. Le-am confecţionat din Fimo împreună cu fiica mea, am făcut pisicuţe, girafe şi alte lighioane. Am vrut nu doar să fie un dar, ci să şi muncim puţin pentru acel dar, sa ne punem amprenta şi, de ce nu, o parte din timpul şi din sufletul nostru pentru fiecare mărţişor. Şi sper că doamnele care le-au primit au apreciat gestul”, declară Alex.

Aceeaşi idee va fi pusă anul acesta în practică şi de colegul lui, Rareş Năstase. „De Mărţişor mie îmi place să „îndulcesc fetele”. Merg mai mereu pe varianta o floare şi o bomboană. Nu sunt adeptul mărţişoarelor clasice pentru că pur şi simplu ne-au invadat şi au pierdut mult la capitolul originalitate. Cred că anul acesta voi încerca să fac mărţişoare împreună cu fiica mea, Sophia, sper să ne iasă foarte drăguţe, mai ales că apreciem foarte mult mărţişoarele handmade”, povesteşte Rareş.

Gazda emisiunii România, te iubesc!, Cristian Leonte, respectă această tradiţie de când se ştie. „E un gest foarte simplu, care garantat e răsplătit cu un zâmbet mare. Anul acesta sigur voi oferi cel puţin un mărţişor şi va fi un coşar, o potcoavă sau un trifoi cu patru voi. Sau toate trei”, dezvăluie încântat Cristi.