Marturie mortala/ 16 Blocks (2006)

Apropo.ro / 09.05.2006, 18:54
Marturie mortala/ 16 Blocks (2006)
Renumitul regizor Richard Donner (Teoria Conspiratiei/ Conspiracy Theory, Arma Mortala/ Lethal Weapon, 1-4) aduce pe marile ecrane Marturie mortala/ 16 Blocks, un film de acțiune, plin de forta si adrenalina, al carui subiect aduce in prim plan un personaj cel putin interesant

Renumitul regizor Richard Donner (Teoria Conspiratiei/ Conspiracy Theory, Arma Mortala/ Lethal Weapon, 1-4) aduce pe marile ecrane Marturie mortala/ 16 Blocks, un film de acțiune, plin de forta si adrenalina, al carui subiect aduce in prim plan un personaj cel putin interesant – un detectiv falit, din New York City.

Jack Mosley (Bruce Willis) primește o sarcina simpla, aceea de a escorta un infractor marunt de la Secția 5 pe Strada Centre, nr. 100, pentru a depune marturie în fața marelui juriu.

Ceea ce începe ca o sarcina neînsemnata devine un test important pentru personajul Jack, atunci când acesta descopera ca nimeni nu vrea ca ei sa ajunga acolo. Între acele 16 strazi, Jack este marcat atât de împrejurari, cât și de tânarul al carui viitor se afla în mâinile lui.

Bruce Willis (Hostage, Sin City) îl interpreteaza pe Jack Mosley, detectivul lipsit de speranța; Mos Def (The Hitchhikers Guide to the Galaxy, Monsters Ball) este baiatul care îi schimba total viața lui Jack, iar David Morse (The Green Mile, The Negotiator) interpreteaza rolul celui care a facut posibil declinul lui Jack.

Donner (Lethal Weapon, 1-4, Conspiracy Theory, Maverick, Superman) a fost stârnit de ideea ca un om care este la pamânt, mort în interiorul sau, poate fi adus înapoi la viața.

„Comprimarea poveștii care are loc în decursul a doua ore sporește întreaga tensiune, pentru ca ai un ceas, un invidid și un sistem cu care el trebuie sa lupte. Totul dezvaluie cine este el cu adevarat”.

Avi Lerner de la Millenium spune: „Alaturarea regizorului Richard Donner cu interpretul Bruce Willis în Marturie mortala/ 16 Blocks este foarte incitanta. Cu aceste doua legende și scenariul excepțional al lui Richard Wenk, sunt sigur ca vom avea un impact uriaș”. „Ne place sa numim genul acesta drept film de acțiune cu suspans,” spune producatorul John Thompson (Big Brass Ring, Prozac Nation, NobodyÂ’s Baby).

„Marturie mortala/ 16 Blocks vorbește despre relația dintre doi oameni: un barbat care a avut totul și a renunțat, iar celalalt, un baiat care nu a avut nimic și nu renunța niciodata”, spune scenaristul Richard Wenk.

Producatorul Jim Van Wyck (Armageddon, Conspiracy Theory, Maverick) comenteaza: „Marturie mortala/ 16 Blocks vorbește despre capacitatea oamenilor de a se schimba. E de ajuns ca ei sa creada ca așa ceva este posibil”.

Filmarile principale pentru filmul 16 Blocks au început pe 21 aprilie 2005, în Toronto, unde au durat noua saptamâni, iar apoi au mai urmat doua saptamâni de filmari în Manhattan. În distribuție mai apar Jeanna Stern, Casey Sander, Cylk Cozart și David Zayas.

Marturie mortala/ 16 Blocks este o producție Millennium Films/Equity Pictures Medienfonds/Cheyenne Production, regia Richard Donner, produs de Avi Lerner, Randall Emmett, John Thompson, Arnold Rifkin și Jim Van Wyck.

Producatori executivi sunt Boaz Davison, Danny Dimbort și Trevor Short de la Millennium și Andreas Thiesmeyer, Josef Lautenschlager și Gerd Koechlin de la Equity Pictures, alaturi de Hadel Reeda.

Distribuit în România de: MediaPro Film Distribution

Tags: