Mărturii șocante despre cutremurul din 4 martie 1977!

Apropo.ro / 04.03.2012, 12:00
Mărturii șocante despre cutremurul din 4 martie 1977!
Mediafax.ro vă prezintă un reportaj cu mărturii șocante despre cutremurul din 4 martie 1977.

Cutremurul din 4 martie 1977 a însemnat, în amintirile celor care s-au luptat atunci să-i șteargă urmele, o cursă istovitoare pentru salvarea de vieți, într-o atmosferă și peisaj de sfârșit de lume.

Medicul Fălticeni Popescu era de gardă la Spitalul de Urgență Floreasca în seara de 4 martie 1977 și chiar și după 35 de ani își amintește pas cu pas acea gardă.

Cutremurul din 4 martie 1977

„A fost un coșmar pe care nu aș vrea să-l mai trăiesc sau să-l mai trăiască cineva vreodată. La Urgențe erau cinci medici de gardă și două săli în care se opera: un ulcer perforat la un tânăr și o hernie omblicală la o femeie. Eu eram în sala în care pregăteam femeia și, când am introdus acul în coloană pentru anestezie, a început să se zguduie clădirea. Am realizat imediat că e cutremur. Lumina s-a stins, au început să se spargă geamuri, s-a auzit un vuiet îngrozitor și se simțea un praf puternic de cărămidă roșie. Am ajuns sub tocul ușii, unde erau și ceilalți doi medici cu care operam. Era o tensiune extraordinară, clădirea se mișca și zgomotul era infernal”, povestește, după 35 de ani de la dezastru, medicul stabilit în Statele Unite.

Citește mai multe pe Mediafax.ro!