Marty nu vrea sa elimine numele oficialilor români și polonezi

Apropo.ro / 17.07.2007, 19:56
Marty nu vrea sa elimine numele oficialilor români și polonezi
Raportorul CoE, Dick Marty, a declarat, marți, într-o conferința de presa ca nu va elimina numele foștilor oficiali români și polonezi din raportul privind activitațile CIA în Europa, relateaza Reuters. Raportul senatorului elvețian menționeaza

Raportorul CoE, Dick Marty, a declarat, marți, într-o conferința de presa ca nu va elimina numele foștilor oficiali români și polonezi din raportul privind activitațile CIA în Europa, relateaza Reuters.

Raportul senatorului elvețian menționeaza numele fostului ministru român al Apararii Ioan Mircea Pașcu și pe cel al Marek Siwiec, fost consilier polonez pe probleme de securitate printre persoanele care au știut despre existența unor centre de detenție secrete ale CIA pe teritoriul țarilor lor.

„Nu am nici un motiv sa îi retrag numele. Cu siguranța nu aș fi pregatit sa îmi cer scuze. Știa exact ce se întâmpla, asemenea președintelui sau”, a spus Marty în timpul unei conferințe de presa, referindu-se la Marek Siwiec și la fostul președinte polonez Aleksander Kwasniewski.

„Nu tremur în pantofi”, a comentat raportorul CoE referindu-se la declarațiile lui Siwiec care a promis ca va sesiza justiția din Polonia în cazul în care numele sau nu va fi eliminat din raport în termen de șapte zile.

Fostul ministru român i-a cerut lui Marty, la audiere, sa dovedeasca acuzațiile formulate sau în caz contrar sa le retraga, dar senatorul elvețian nu a oferit un raspuns direct, precizeaza Reuters.

Mediafax