Maruta si Andra puteau deveni arheologi amatori, in Egipt

De: Dragos Tanase / 31.01.2008, 10:14
Maruta si Andra puteau deveni arheologi amatori, in Egipt
O misiune arheologica americana a descoperit o asezare care dateaza din epoca neolitica in regiunea Karaniss, oaza Fayyoum, la SV de Cairo.

O misiune arheologica americana a descoperit o asezare care dateaza din epoca neolitica in regiunea Karaniss, oaza Fayyoum, la 100 de kilometri la sud-vest de Cairo, a anuntat Consiliul Suprem pentru Antichitati al Egiptului.

Arheologii au realizat prospectiuni electromagnetice care au scos la iveala existenta, in regiunea Karaniss, a unor siruri consecutive de ziduri si strazi, a indicat presedintele Consiliului, Zahi Hawass.

Afla detaliile evenimentului pe Mediafax.ro

Descoperirea ar fi putut fi facuta de Maruta si Andra, in concediu!

Dupa ce si-au petrecut noaptea dintre ani la serviciu, Andra si Catalin Maruta au ales sa-si petreaca vacanta de iarna la multe grade celsius: cei doi au plecat intr-o vacanta de o saptamana in Egipt.

”Egiptul era un vis mai vechi de-al nostru”, erau lucruri foarte interesante pe care le stiam de la prieteni sau de la televizor”, marturiseste prezentatorul emisiunii Happy Hour de la Pro Tv.

Doar ca cei doi au preferat sa se distreze, in vacanta, si nu sa caute asezari vechi de cand lumea sau sa intre pe un "teritoriu" strain, cel al arheologilor. Ei au descoperit lucruri si locuri aflate la suprafata: frumusetile Egiptului si ospitalitatea locuitorilor.