Masaje corporale ideale pentru iarnă

De: Mihaela Enache / 10.12.2013, 14:00
Masaje corporale ideale pentru iarnă
Oamenilor în mod normal nu le place să meargă la masaj în timpul iernii, dar experții sugerează că sezonul de iarnă este cel mai bun pentru masaje.

Gyurme Tenzing, fondator al Alaya spa și salon, spune că masajele sunt foarte bune în timpul iernii și probabil că este cea mai bună perioadă a anului pentru masaje atât cu ulei, cât și uscate.

„Atunci când vorbim de masaje, întotdeauna amestectul de ulei este cel care duce la căldura corpului. Masajele uscate ajută la circulația sângelui și aduce beneficii mușchilor. Câteva uleiuri, cum ar fi cel de frunze de scorțișoară, uleiul de scoarță de scorțișoară sunt recomandate cel mai mult în timpul iernii pentru că acestea au proprietăți de încălzire”, a spus Tenzing.

El sugerează câteva opțiuni de masaj:

  • Terapia cu pietre fierbinți. În cazul acesteia, terapeutul așază pietre fine, încălzite în apă, pe anumite părți ale corpului. Căldura generată de pietre pătrunde în corp și este o formă de terapie deosebit de eficientă în timpul iernii.
  • Masajul thailandez tradițional. Este un masaj uscat, care presupune întinderea anumitor părți ale corpului, ceea ce îmbunătățește circulația sângelui din organism.
  • Shiatsu. Este un alt masaj uscat, care se concentrează doar pe eliberarea tensiunii musculare, care în cele din urmă în oferă relaxare profundă. Este o tehnică japoneză, care implică lucrul cu corpul pe bază de aplicare de presiune.
  • Bali tradițional. Este un masaj pe bază de ulei – o combinație de presopunctură, reflexoterapie, stretching și aromaterapie. Acesta te ajută în timpul iernii prin stimularea circulației. Se rezolvă și problema durerilor articulare.