Masajul scapului – Efect anti-stres şi un păr energizat

De: Cristiana Trifu / 17.11.2017, 17:45
Masajul scapului - Efect anti-stres şi un păr energizat
Masajul este un instrument de relaxare minunat, dar are mult mai multe beneficii. Cele mai notabile? Reducerea stresului şi combaterea căderii părului. Dacă părul tău nu creşte pe cât de repede ţi-ai dori sau te confrunţi cu subţierea şi căderea lui, masajul scalpului ar putea fi răspunsul. Efectuat în mod regulat, acesta te poate ajuta să ai un păr sănătos, străplucitor, care creşte mai repede.

Un scalp echilibrat îţi ajută părul să-şi recapate energia. Un alt bonus? Părul este mai bogat şi mai uşor de coafat. Primul pas în rezolvarea problemei căderii părului este un scalp sănătos, hidratat si echilibrat.

Un alt pas importat este introducerea în rutina de îngrijire a unor produse profesioniste.  Balance Energy Serum de la System Professional fortifică instant părul şi îl ancorează în rădăcină. Acesta conţine ingrediente potente precum cafeina, biotina, acidul lauric şi vitamine esenţiale care fortifică firul de păr. Complextul cu Energy Code este special creat pentru părul sensibil şi pentru un scalp plin de energie. Pentru o mai bună activare a  ingredientelor şi pentru o penetrare eficientă în scalp a produselor de îngrijire, specialiştii System Professsional recomandă câteva tehnici de masaj.

Masajul  în 4 puncte

Masajul creşte permeabilitatea scalpului pentru ingredientele active din produsele de îngrijire.
Poziţionează mâna dreaptă sau stângă în faţă, pe cap, pentru mai mult sprijin. Aplică în cele 4 puncte din creştet o uşoară presiune cu vârful degetelelor arătător, nijlociu şi inelar ale mâinii libere.

Puncte de presiune

Masajul de acest tip stimulează circulaţia sangvină la nivelul frunţii şi a tâmplelor si are efect anti-stres.
Poziţionează mâna stângă peste urechea stângă pentru sprijin. Masează tot capul cu vârfurile degetelor arătător, mijlociu şi inelar ale mâinii drepte, pornind din creştet, pe cărări radiale. Masează trei puncte de presiune pe fiecare cărare (radial).

Relaxarea cefei

Masajul calmează, relaxează, deblochează şi încălzeşte scalpul. În plus, ajută la eliminarea toxinelor şi oferă  o stare de relaxare profundă.
Poziţionează mâna stângă pe cap pentru sprijin. Masează uşor cu pumnul drept, pornind de la baza craniului în jos, spre ceafă. Procedează astfel de 3 ori, apoi schimbă mâna şi repetă de 3 ori.

Mişcare pentru calmare

La final, pentru ca energia să se distribuie în mod armonios, urmează aceşti paşi. Poziţionează mâinile vertical, în laterale, cu degetele în sus. Acţionează cu o presiune uşoară de-a lungul capului în jos, întâi cu palma apoi cu degetele spre gât şţi continuă spre umeri. Aceste  tehnici  de masaj sunt conceptute de specialiştii System Professional pentru a activa funcţiile scalpului. Urmează-le şi revitalizeză-ţi podoaba capilară în doar câteva minute!