Mască cu usturoi pentru acnee

De: Carmen Ulian / 25.10.2014, 10:00
Mască cu usturoi pentru acnee
Usturoiul este un bun remediu pentru a trata acneea cea inestetică. Iată rețeta!

Usturoiul este un bun remediu pentru a trata acneea, el fiind un bun antiseptic și antimicrobian. Usturoiul poate fi folosit ca remediu pentru o mulțime de alte afecțiuni, nu doar pentru acnee – dureri de cap, dureri de dinți, în preparate culinare sau băuturi minune.

Ar fi bine să știți cum puteți folosi usturoiul atunci când un coș vă dă bătăi de cap. Nu mai umblați să stoarceți coșul, ci masați locul un un cățel de usturoi.

Dacă nu aveți doar un coș, ci sufrafața afectată este mai mare, atunci puteți apela la o mască cu usturoi.

masca

Înainte de toate este important de știut faptul că unele persoane pot fi sensibile la anumite tipuri de usturoi. Pot apărea alergii, înroșiri ale tenului, mâncărimi. Contează și timpul de acțiune al măștii cu usturoi. Cu puțină atenție depășiți cu bine obstacolele.

Așadar, masca cu usturoi se face din:

– 7-8 căței de usturoi

– apă sau iaurt.

Se zdrobesc bine cățeii de usturoi, după ce i-ați curățat în prealalbil și i-ați clătit cu apă. Peste se pune puțină apă sau iaurt cât să se obțină o pastă. Aceasta se întinde pe ten, pe zonele cu acnee, se masează blând și se lasă să acționeze până la 5 minute. Dacă simțiți nereguli – mâncărimi etc, la nivelul feței puteți scurta timpul de acțiune. La final vă clătiți bine.