Masina care merge pe apa, gheata si nisip, inventata de o chinezoaica

Apropo.ro / 05.01.2012, 10:00
Masina care merge pe apa, gheata si nisip, inventata de o chinezoaica
Yuhan Zhang, o studenta din China, a creat conceptul unei masini Volkswagen care se poate deplasa atat pe sosea, cat si pe apa, gheata sau nisip.

Yuhan Zhang, o chinezoaica in varsta de 21 de ani, a creat un concept auto inovator care se poate deplasa atat pe sosea, cat si pe apa, gheata sau nisip.

Autoturismul, denumit Volkswagen Aqua, se deplaseaza pe o perna de aer si poate atinge pana la 100 de kilometri pe ora. Conceptul a fost creat pentru o competitie care este sponsorizata de celebrul constructor german. Designul acestei masini este elegant, Aqua fiind echipata cu patru ventilatoare si airbaguri integrate, care o ajuta sa pluteasca.

Volkswagen Aqua

Cele doua motoare ale autoturismului functioneaza pe baza de hidrogen, unul permitand masinii sa se ridice de la sol, iar altul controland directia.

Vehiculul cuprinde patru turbine de mare putere, perne de aer si un parbriz care se intinde deasupra scaunelor pentru ca pasagerii sa aiba vedere panoramica.

„Nu exista alt mijloc de transport mai bun decat Volkswagen Aqua, deoarece aceasta masina merge la fel de bine pe orice tip de teren, inclusiv pe apa si gheata”, a spus Yuhan Zhang.