Masina de… scris

Apropo.ro / 03.02.2006, 14:46
Masina de... scris
Posesorii de telefoane mobile inteligente si de computere de buzunar stiu ce dificil este sa introduci date in micul aparat, din cauza "butoanelor" miniscule sau a tastaturii virtuale dificil de imblanzit cu creionul digital. Totusi, uneori este nevoie sa notezi ceva, sa trimiti o

Posesorii de telefoane mobile inteligente si de computere de buzunar stiu ce dificil este sa introduci date in micul aparat, din cauza „butoanelor” miniscule sau a tastaturii virtuale dificil de imblanzit cu creionul digital.

Totusi, uneori este nevoie sa notezi ceva, sa trimiti o prezentare de business sau sa scrii un mesaj tandru pe chat. Tocmai la aceaste situatii banale s-au gandit si americanii de la Think Outside cand au lansat tastatura fara fire Stowaway Universal, capabila sa se conecteze la cele mai mici aparate inteligente.

Functioneaza pe tehnologia Bluetooth, deci se poate conecta fara nici un fir la aparatul preferat. Merge perfect pentru modelele iPaQ, pe Dell Axim X series, Asus My Pal sau orice Pocket PC cu platforme Windows Mobile. Se intelege si cu echipamentele din seria SPV a Orange, cu Nokia Seria 60, N-Gage, Sony Ericsson din seria P900 si pe modelele BenQ Siemens X1. Este compatibila cu unele modele de Palm, dar cu Treo 650 nu a vrut sa comunice sub nici o forma. Sau cel putin, n-am reusit noi.

Este relativ usor de instalat, fiind recunoscuta imediat de scannerul Bluetooth. Se comporta ca orice tastatura normala, comoda la scris si fara sa faca economie prea mare la dimensiunile tastelor. Cand termini de scris, se pliaza si ocupa in geanta un loc nu mai mare decat cel al unei carcase de CD.

Este mult mai comod de luat pe teren (170 de grame) fata de un laptop pentru a lucra pe diverse prezentari multimedia sau la documentele companiei.

129 euro, www.e-saratoga.ro

Sursa: ASUS Romania, preluat de SmartNews.