Mașina fără șofer de la Google, ajunsă în stadiul de prototip

De: Marian Andrei / 28.05.2014, 15:00
Mașina fără șofer de la Google, ajunsă în stadiul de prototip
Google a dezvoltat primele prototipuri complet autonome ale mașinii "fără șofer" la care lucrează mai mulți ani și intenționează să construiască în parteneriat cu mai multe companii auto 100-200 de automobile pentru teste.

Compania a lucrat până în prezent la mașini fără șofer echipând autovehicule existente pe piață cu tehnologia pe care a dezvoltat-o în acest scop. Google afirmă că mașinile autonome pot contribui la reducerea numărului de accidente rutiere.

Compania americană a prezentat unul dintre aceste prototipuri într-un clip video de promovare.

Mașina cu două locuri seamănă cu o gondolă pe roți. Nu are volan, pedală de accelerație sau pedală de frână. În schimb mașina se folosește de proprii senzori și de programe pentru a-și face treaba„, scrie cotidianul american Wall Street Journal.

Vrem să construim circa 100 de mașini prototip, iar mai târziu pe parcursul verii șoferii noștri vor începe să testeze versiuni inițiale ale acestor mașini cu control manual. Dacă totul merge bine, am vrea să derulăm un mic proiect pilot în California în următorii ani”, a declarat Chris Urmson, directorul proiectului mașinii autonome la Google.

Mașinile autonome permit utilizatorului să transmită adresa unei destinații, iar mașina îl transportă în acel loc, a spus Brin.

Tags: