Mașini care… nu au existat niciodată!

De: Marian Andrei / 24.02.2012, 16:00
În zilele noastre, suntem bombardați aproape zilnic cu știri din industria auto: a apărut un nou concept de autoturism; un nou prototip al unei marci a fost văzut și au apărut fotografii spion, sau o nouă tehnologie, care va face posibil ceva, va fi aplicată la construcția următoarelor modele.

Dând la o parte limbajul media sau de PR, este vorba, pâna la urmă, de modele experimentale. Pentru a realiza un autovehicul, fie că vorbim de o variantă îmbunătățita a celor existente sau un model complet nou, este nevoie de foarte multă muncă depusă de designeri, proiectanți, tehnologi și nenumărate modele realizate în atelierul de prototipuri al firmei constructoare.

Facând abstracție de evoluția tehnologică din ultimii ani care permite scurtarea ciclului de proiectare și eliminarea multor erori, aceeași pași au fost urmați, de-a lungul timpului, de orice constructor de autovehicule.

Vă prezentam azi cateva autovehicule care au reusit să „treacă” de planșeta proiectanților sovietici, ajungând în stadiul de prototip. Cu toate acestea, din diverse motive, ele nu au intrat niciodată în producția de serie, oamenii de rând putând spune despre ele că „Aceste mașini nu au existat niciodata!

„Bunica” Ladei Niva de azi

Stiați că, desi linia caroseriei a suferit multe modificări, cabina unui autoturism Volga a rămas neschimbată?

Moskvitch 408 Tourist, o mașină foarte modernă pentru 1964