Masini in leasing, distruse intentionat pentru asigurare

De: Marian Andrei / 30.07.2009, 11:36
Masini in leasing, distruse intentionat pentru asigurare
Romanii au gasit o metoda inedita de a scapa de ratele la masinile luate in leasing si de a face si un mic profit pe deasupra.

Asiguratorii se plang ca daunele pe sectorul auto au crescut ingrijorator in ultima perioada. Si asta pentru ca romanii au gasit o metoda inedita de a scapa de ratele la masinile luate in leasing si de a face si un mic profit pe deasupra. Tot mai multi soferi, confruntati cu probleme de “lichiditate”, prefera sa-si accidenteze propriul autovehicul, pentru ca apoi asiguratorul sa il despagubeasca.

“In ultimele sase luni toti soferii au devenit brusc iubitori de animale. Se evita astfel, in ultima secunda, caini, pisici si alte oratanii care circula pe sosele, asa ca se lovesc capete de pod, refugii de tramvai, garduri de catre masini care au doar doi ani de leasing si omul simte nevoia sa transforme in sume lichide masina. Si cui sa vanda masina, daca nu firmei de asigurari?!”, a povestit seful Directiei Asigurari Auto al Omniasig, Liviu Stoicescu.

De ce recurg soferii la astfel de tertipuri, care de altfel nu reprezinta o noutate, fiind celebre cazurile de peste Ocean in care, de exemplu, proprietarii de restaurante isi incendiau afacerea pentru a primi banii de despagubire de la compania de asigurare? Confruntati cu mari greutati in achitarea ratelor la masina luata in leasing, in loc sa o predea companiei de leasing si sa piarda banii pe care i-au achitat pana atunci, soferii inventivi apeleaza la inscenarea de accidente care sa duca la o dauna totala, adica, de exemplu, la distrugerea blocului motor.

Citeste mai mult despre noua metoda de a scapa de plata ratelor lesingului la masina, pe gandul.info.