Mașinile cu autopilot de la Google au adunat peste 480.000 km, fără incidente

De: Dragos Tanase / 08.08.2012, 12:00
Mașinile cu autopilot de la Google au adunat peste 480.000 km, fără incidente
Cursa mașinilor care conduc singure a început deja, iar acum Google face un pare pas înainte, comunicând că toate cele 12 autovehicule autonome aflate în teste au adunat peste 480.000 de kilometri.

Duzina de mașini independente, cu pilot automat, de la Google a reușit să cumuleze un total de peste 480.000 de kilometri rulați, pavând calea către un viitor mult mai sigur pe drumuri.

Google a postat pe blog-ul oficial că mașinile au trecut cu brio prin foarte multe condiții de trafic, neînregistrându-se niciun acccident pe tot parcursul experimentului.

„Suntem încurajați de acest progres, dar mai este cale lungă de bătut. Pentru a oferi cea mai bună experiență posibil, trebuie să ne îmbunătățim pe drumurile înzăpezite, să interpretăm perfect semnalele temporare ale zonelor de lucru și să trecem cu bine prin orice situație pe care ar putea-o întâlni șoferii”, au mai precizat cei de la Google.

Momentan, statul Nevada este singurul din Statele Unite care a aprobat testarea autovehiculelor autonome, așa că mai este cale lungă până când vom putea sta relaxați pe scaunul de șofer și mașina să se descurce singură până la destinație.