Masinile se intorc la firmele de leasing: cea mai scumpa e un Rolls Royce!

Apropo.ro / 27.03.2009, 10:55
Masinile se intorc la firmele de leasing: cea mai scumpa e un Rolls Royce!
Tot mai multi clienti ai firmelor de leasing nu isi mai pot plati ratele, firmele avand recuperari record.

Tot mai multi clienti ai firmelor de leasing nu isi mai pot plati ratele, numarul de bunuri recuperate de companii, in special masini, ajungand la circa 3.000 in ultimele luni, fata de cateva sute pe an in trecut.

"Recuperarile sunt direct proportionale cu situatia economiei. Au fost si in trecut reposedari de bunuri de la clienti, dar niciodata intr-o asemenea masura", spune Florentina Mircea, directorul general al TBI Leasing.

La sfarsitul anului trecut, cand a inceput valul de recuperari, companiile de leasing s-au trezit cu o noua activitate: vanzarea de masini si echipamente second-hand, printre care excavatoare si autobasculante, iar cateodata si de imobile, desi pe piata imobiliara numarul recuperarilor este foarte mic, din cauza investitiilor mari la care clientii nu renunta foarte usor.

Citeste mai mult despre cresterea numarului de recuperari efectuate de firmele de leasing, pe ZF.ro!

Dintre masinile recuperate de companiile de leasing de la clientii care nu au mai platit ratele cea mai scumpa este un Rolls Royce Phantom DR AE Cabriolet, prezentata pe site-ul Tiriac Leasing la un pret de 349.000 de euro, fara TVA.

Masina a fost fabricata in 2008 si are un rulaj de circa 12.000 de kilometri.

Vezi ce alte marci de autoturisme sunt pe lista de recuperari si revanzare, pe ZF.ro!