Masterchef – idei delicioase pentru masa de Paşte

De: Nicoleta Nicolae / 10.04.2012, 07:00
Masterchef – idei delicioase pentru masa de Paşte
Cei trei juraţi de la MasterChef ne dau câteva sugestii de care ar fi bine să ţinem cont pentru ca masa de Paşte să fie una perfectă.

Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu au căzut de acord. De pe masa de Paşte nu trebuie să lipsească ouăle roşii. « În rest, fiecare este liber să pregătească ceea ce doreşte », spune Sorin, care va petrece această sărbătoare în familie, împreună cu soţia şi copii.

Ce gătesc de Paşte cei trei juraţi ?

„Prepararea drobului şi a ciobei de miel îmi revine mie”, spune Sorin Bontea, în timp ce Cătălin Scărlătescu mărturiseşte cu mâna pe inimă că face cel mai tare borş de miel: «nimeni nu face borş de miel ca mine ! ». Florin Dumitrescu nu găteşte acasă pentru că… nu mai are loc. «De sărbători, bucătăria e ocupată de femeile din familia mea, aşadar eu nu prea mai am loc. Daca ar fi însă să gătesc, as face plăcinta mea de berbecuţ. Este extrem de delicioasă!”, spune Florin.



Sfaturi utile de la cunoscători

Sorin Bontea: Pentru drob, eu folosesc ceapă verde, usturoi verde, organe de miel, bucăţi de carne un pic mai grăsuţă, dar nu foarte (cam ce nu pun la ciorbă şi friptură). Eu nu fierb organele şi carnea, ci le înăbuş, adică pun puţin ulei, sotez, pun ceapa şi usturoiul verde, le înăbuş un pic, apoi mărarul şi pătrunjelul proaspăt tocate, sare şi piper proaspăt măcinat. Iar dacă nu aveţi prapur, va dau un sfat: puteţi tapeta forma în care faceţi drobul cu ulei şi pesmet, iar pe deasupra turnaţi ou bătut. Asta dacă nu aveţi prapur, repet!
Cătălin Scărlătescu: Vă dau un singur sfat: în stufat puneţi mai mult usturoi verde decât ceapă verde, iese mult mai gustos aşa.
Florin Dumitrescu: Cel mai simplu ar fi să puneţi o bucată de carne la cuptor, cu legume rădăcinoase, foarte mult usturoi, cimbru şi vin roşu. Acoperiţi totul cu o folie de aluminiu, la foc mediu, pentru cel puţin o oră şi jumătate, serviţi cu legume fierte şi, bineînţeles, un pahar de vin roşu! Cu riscul de a mă repeta, consider că cea mai bună reţetă pentru o masă este compania, aşa că respectaţi-vă, iubiţi-vă şi un Paşte Fericit pentru toată lumea!
Nicoleta Nicolae

MasterChef, marţi, 20.30, PRO TV