Măști cu vin alb pentru întinerirea tenului

De: Carmen Ulian / 28.12.2014, 15:30
Măști cu vin alb pentru întinerirea tenului
Vinul alb are numeroase proprietăți și pentru piele. Vinul trebuie să fie de bună calitate. Prepară-ți chiar tu câteva măști cu vin alb pentru întinerirea tenului.

În primul rând este important ca vinul pe care îl folosești la prepararea măștilor să fie natural și curat. Cu cât vinul este mai acru, cu atât va fi mai bun pentru o piele mai grasă, iar pentru pielea uscată sunt recomandate vinurile dulci sau demidulci. Cei care au încercat aceste tratamente susțin că pot fi folosite și vinurile spumante.

1. Mască pentru întinerirea tenului cu vin alb, miere și ovăz

Se amestecă 2 linguri de vin alb, 1 linguriță de miere, 1 lingură de fulgi de ovăz, 1 linguriță de zahăr pudră. Pasta rezultată se aplică pe pielea umedă și se lasă să acționeze timp de 5-7 minute, după care clătiți.

2. Mască cu vin alb și uleiuri

Se amestecă 2 linguri de gel sau suc de aloe vera sau suc de castravete, 1 lingură de vin alb, 1 linguriță ulei de semințe de struguri sau de măsline, în funcție de tipul pielii, 1 linguriță de miere, și opțional 3-4 picături ulei esențial lavandă. Rezultatul se aplică pe piele până la 20 de minute, după care se clătește.

3. Mască cu vin alb și ou

Se amestecă ingredientele 2-3 lingurițe de vin alb, 1 albuș de ou, 1 lingură ulei de semințe de struguri sau alt tip de ulei, 3-4 picături de ulei esențial de mentă cu argilă cosmetică. Se bate înainte albușul de ouă, uleiul de mentă se pune în cel de struguri apoi se amestecă cu vinul alb. Peste acestea se adaugă albușul bătut spumă și se îngroașă cu argila cosmetică. Pasta se lasă să acționeze pe piele până la 20 de minute, cât să se usuce, după care vă clătiți. Se poate repeta procedura cu masca și în aceeași zi.