Masurile anticriza vor fi adoptate prin ordonanta de urgenta

Apropo.ro / 24.01.2009, 13:04
Masurile anticriza vor fi adoptate prin ordonanta de urgenta
Masurile anticriza vor fi adoptate printr-o OUG, pentru a intra imediat in vigoare, si vor fi capitol separat al bugetului

Masurile anticriza vor fi adoptate printr-o ordonanta de urgenta, pentru a intra imediat in vigoare, si vor face parte dintr-un capitol separat al bugetului, nu din bugetele ministerelor, a declarat presedintele UGIR-1903, Cezar Coraci, dupa intalnirea grupurilor de lucru cu premierul Emil Boc.

"Am cerut premierului ca masurile anticriza sa nu fie prinse pe fiecare ordonator, pentru ca ministerele sa nu poata redistribui sumele pentru alte cheltuieli. Premierul a salutat aceasta propunere (…) Am discutat ca planul de criza sa fie adoptat imediat, prin ordonanta de urgenta, sa intre in vigoare fara sa mai asteptam pana cand se aproba bugetul in Parlament", a spus Coraci.

El a adaugat ca patronatele sunt multumite de structura sumelor alocate, aratand ca 45% din acestea sunt indreptate catre masuri economice financiare, 25% spre ajutoare sectoriale si doar 30% catre protectie sociala.

Citeste mai mult despre masurile anticriza, la Mediafax