Materiale prețioase, în valoare de 2 milioane $, furate dintr-un muzeu din SUA

De: Gabriela Voicu / 02.10.2012, 13:43
Materiale prețioase, în valoare de 2 milioane $, furate dintr-un muzeu din SUA

Autoritățile din California, SUA, încearcă să dea de urma unor hoți care au furat circa 2 milioane $ sub formă de pietre prețioase și aur, dintr-un muzeu din Sierra Nevada.

Delincventii nu au reușit totuși să plece cu cel mai important exponat al muzuelui – Fricot Nugget, o bucată de aur de peste 6 kilograme, descoperită in timpul Goanei după aur (Gold Rush) din California, din perioada 1848 – 1855.

Când au încercat să fure obiectul masiv, hoții au declanșat o alarmă în urma căreia Poliția a ajuns imediat la fața locului, dar ei au reușit sa fugă cu alte obiecte de valoare.

California Mining and Minerals Museum din Mariposa

Cel puțin doi infractori mascați și înarmați au amenințat angajații muzeului California Mining and Minerals Museum din Mariposa, în timpul jafului de vineri.

Nimeni nu a fost rănit, iar suspecții nu au fost încă identificați. Muzeul a fost închis temporar pentru a repara daunele provocate de hoți și a fost făcut inventarul obiectelor furate.

În acest muzeu există peste 13.000 de artefacte, iar cu ceva timp în urmă a fost inclus pe lista clădirilor care ar fi trebuit închise din lipsa de fonduri.

Autoritățile spun că obiectele furate sunt unice și deci ușor de identificat, astfel că hoților le-ar putea fi greu să le vândă fără să fie descoperiți.