„Matrix” ar putea reveni pe marile ecrane în 2017

De: Marian Andrei / 05.03.2014, 09:32
Studiourile Warner Bros. au cerut fraților Wachowski, creatorii trilogiei "Matrix", să realizeze alte trei filme pentru această franciză, care ar putea fi relansată în 2017.

Andy și Lana Wachowski au rămas în istoria cinematografiei drept creatorii celebrei trilogii „Matrix”. După ce vor fi lansat următorul lor film, intitulat „Jupiter Ascending„, cu Mila Kunis și Channing Tatum în rolurile principale, așteptat pe marile ecrane în vara acestui an, frații Wachowski ar putea să se întoarcă la franciza care le-a adus celebritatea.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

Potrivit site-ului Latino Review, studiourile Warner Bros. ar fi cerut celor doi frați să lucreze la o nouă serie de trei episoade din această saga, cu o acțiune anterioară aceleia din trilogia anterioară, cu scopul de a face concurență superproducțiilor „Star Wars: Episode VII” și „Avatar 2”, ce vor fi lansate în 2015, respectiv în 2016.

Realizatorii trilogiei au folosit la filmări săi o inovație majoră: „bullet time”, un efect vizual obținut cu ajutorul unui set de aparate foto dispuse în jurul personajului principal. Acest efect permite, după montaj, creearea iluziei unei imagini care se deplasează liber în jurul unei acțiuni „înghețate” în timp, sau încetinită până la extrem. 

Trilogia „Matrix”, creată de frații Wachowski, cu Keanu Reeves în rolul principal, a avut încasări de peste 1,6 miliarde de dolari, datorită efectelor speciale inovatoare și scenelor de luptă spectaculoase.