Matthew McConaughey revine la HBO cu continuarea producției „A Time to Kill”

De: Loredana Toma / 19.03.2021, 16:50
Matthew McConaughey revine la HBO cu continuarea producției

Matthew McConaughey va juca în seria HBO “A Time for Mercy”, o continuare a producției din 1996 “A Time to Kill”, după John Grisham, în care actorul l-a interpretat pe avocatul Jake Brigance. Acesta este personajul principal al trilogiei ce include volumele bestseller “A Time to Kill” (1989), “Sycamore Row” (2013), “A Time for Mercy” (2020).

Regizat de Joel Shumacher, după scenariul lui Akiva Goldsman, “A Time to Kill” a reprezentat o schimbare în cariera lui McConaughey, acesta fiind primul rol principal alături de actorii de primă mână Sandra Bullock și Samuel L. Jackson.

Pentru noul rol, McConaughey va fi împotriva legii locale

“A Time to Kill” spune povestea avocatului Brigance (McConaughey) care apără un bărbat de culoare (Samuel Jackson) ce este acuzat că a ucis doi bărbați albi care-i violaseră fiica în vârstă de 10 ani. În “A Time for Mercy”, Brigance este obligat să îl apere pe băiatul care l-a ucis pe iubitul mamei sale, un șerif adjunct, pentru că tânărul susține că acesta era violent cu întreaga familie, potrivit Deadline.

Proiectul este încă în faza de dezvoltare pentru platforma HBO și nu a fost ales încă un scenarist. În schimb, Lorenzo Di Bonaventura, care a produs filmul “Transformers”, va avea rolul de producător executiv, lucrând împreună cu Warner Bros. Television.

Colaborarea anterioară dintre McConaughey și HBO a fost fructuoasă, actorul jucând în primul sezon al show-ului lui Nic Pizzolatto “True Detective”, care s-a bucurat de succes, cu cinci nominalizări la Emmy și un premiu pentru regizorul Cary Fukunaga, de-a lungul celor trei sezoane. Până de curând, McConaughey urma să facă din nou echipă cu Pizzolatto pentru o serie FX, însă proiectul a fost suspendat.

“A Time to Kill” a fost romanul de debut al autorului John Grisham și s-a vândut în 300 de milioane de copii. Volumul nu a fost primul al său adaptat pentru marele ecran, ci “The Firm”, cu Tom Cruise. Printre alte volume adaptate pentru marele ecran s-au numărat “The Pelican Brief”, “Runaway Jury” și “The Chamber”.

CITEȘTE ȘI: 10 lucruri pe care nu ştiai despre Matthew Mcconaughey

Matthew McConaughey a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood

Matthew McConaughey, premiat de Cinemateca Americană

Foto: Profimedia Images