Matthew McConaughey şi Woody Harrelson sunt Detectivii din Louisiana

De: Mioara Tronaru / 12.01.2014, 12:00
Matthew McConaughey şi Woody Harrelson sunt Detectivii din Louisiana
Noua producţie originală HBO, Detectivii din Louisiana / True Detective, va avea premiera pe 13 ianuarie, de la ora 22:00, la doar câteva ore după premiera din Statele Unite, la HBO şi pe HBO GO.

Detectivii din Louisina îi aduce pe micile ecrane pe Matthew McConaughey şi Woody Harrelson în rolul celor doi detectivi care pornesc pe urmele unui criminal din Louisana, în urma redeschiderii unui caz controversat de acum 17 ani.

În 2012, detectivii Rust Cohle şi Martin Hart, detectivi in Louisiana, sunt chemaţi să dea declaraţii despre un caz de omucidere la care au lucrat împreună în 1995. În timp ce ancheta se desfăşoară în prezent prin interogatorii, cei doi foşti detectivi relatează povestea cazului lor, redeschizând o serie de subiecte sensibile şi punând sub semnul întrebării presupusul verdict al crimei bizare din 1995. Mărturiile au loc în 2012, dar fiecare dintre cei doi detectivi lasă amintirile să îi ducă în trecut, într-o lume pe care credeau că au lăsat-o în urmă. În timp ce află mai multe despre ei înşişi, unul despre celălalt, dar şi despre criminal, devine tot mai clară ideea că întunericul există de ambele părţi ale legii.

Scris şi realizat de Nic Pizzolatto şi regizat de Cary Fukunaga, serialul Detectivii din Louisiana / True Detective îi are ca protagonişti pe Woody Harrelson, în rolul lui Martin Hart, şi Matthew McConaughey, în rolul lui Rust Cohle. În serial mai joacă Michelle Monaghan (Mission: Impossible III) în rolul lui Maggie, soţia lui Hart; Kevin Dunn (Vicepreşedinta) în rolul lui Quesada, şeful lor în 1995, şi Tory Kittles (Sons of Anarchy) şi Michael Potts (The Wire) în rolul detectivilor Papania şi Gilbough, cei care îi investighează pe Hart şi Cohle în prezent.

În fiecare luni, de la ora 22:00, HBO va difuza în premieră un episod din cele opt ale serialului. Detectivii din Louisiana va putea fi urmărit şi pe HBO GO, iar primul primul episod va fi disponibil fără abonament pentru toţi cei care vor accesa site-ul www.hbogo.ro.

 

Despre serial

Martin Hart (Woody Harrelson) şi Rust Cohle (Matthew McConaughey) sunt doi detectivi şi foşti parteneri care au lucrat în Divizia de Investigaţii Criminale din Louisiana la mijlocul anilor ‘90. În 2012, din motive încă nedezvăluite, cei doi sunt intervievaţi separat de către anchetatori cu privire la cazul lor cel mai notoriu: crima macabră din 1995, când o prostituată a fost ucisă de un posibil criminal în serie cu înclinaţii oculte tulburătoare.

Relaţia dintre Hart şi Cohle şi momentele tensionate dintre ei au devenit elemente importante în verdictul stabilit în trecut. Hart, un localnic sociabil şi un om de familie a cărui căsătorie se deteriorează din cauza muncii şi a infidelităţii sale, este, cel puţin aparent, la polul opus de Cohle, un pesimist singuratic şi fost detectiv la narcotice din Texas. În vreme ce intriga creşte odată cu obsesia celor doi de a găsi criminalul, adevărata dramă se concentrează pe natura relaţiei dintre Hart şi Cohle, personalităţile lor şi felul în care se influenţează unul pe altul.

 

Echipa

Compania de producţie a serialului Detectivii din Louisiana este Anonymous Content, deţinută de Steve Golin, care se află în spatele filmelor Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Being John Malkovich şi Babel. Nic Pizzolatto este creatorul şi scenaristul serialului Detectivii din Louisiana. El a scris o scurtă colecţie de povestiri şi a fost unul dintre scenariştii producţiei The Killing, de la AMC. Regizorul serialului este Cary Fukunaga care a regizat, printre altele, Sin Nombre şi Jane Eyre (Mia Wasikowska, care a apărut şi în serialul HBO In Treatment, joacă în această adaptare după romanul lui Jane Austen). Producătorii executivi sunt Richard Brown, Steve Golin, Brad Dorros, Nic Pizzolatto şi Cary Fukunaga.

În serial joacă peste 25 de actori, dar doar nouă dintre ei apar în toate cele 8 episoade. Ei sunt: Matthew Mc Conaughey (Rust Cohle); Woody Harrelson (Martin Hart); Bruce Elliott (Trustee Levi); Randall Gonzalez (detectivul Gonzalez); Tory Kittles (Papania); Michael Potts (Maynard Gilbough); Eric Price (detectivul Shinn); Madison Wolfe (Audrey Hart); David Stephen Mitchell (Promise Keeper).

 

Matthew McConaughey

Născut în 1969, McConaughey şi-a început cariera în filmul lui Richard Linklater, Dazed and Confused. Deşi a jucat doar în 3 scene, Linklater l-a încurajat să improvizeze, lucru care a condus la un rol cu 300 de replici. Rolul şerifului din Lone Star l-a ajutat pe McConaughey să se remarce. A urmat Time to Kill, unde a jucat rolul unui avocat idealist, alături de Sandra Bullock şi Kevin Spacey. La scurt timp a fost numit unul dintre cei mai buni actori ai generaţiei lui, fiind comparat cu Paul Newman, actorul preferat al lui McConaughey şi totodată modelul lui. După ce a lucrat cu regizori celebri precum Spielberg, Linklater, Zemeckis şi Mostow, Matthew McConaughey a început să joace în filme romantice. „Personal, nu-mi place să urmăresc comedii romantice. Dar oamenii doresc să le vadă şi se pare că vor să mă vadă în ele” – a spus McConaughey. În 2011, după o pauză de un an şi jumătate, McConaughey apare în Lincoln Lawyer cu care a câştigat aprecierea criticilor de film. După Lincoln Lawyer a continuat să joace în filme cu buget restrâns, cum ar fi Killer Joe, Magic Mike sau Paperboy.

Deşi a a avut relaţii cu Sandra Bullock, Penelope Cruz şi Ashley Judd, în prezent Matthew McConaughey locuieşte de 7 ani împreună cu iubita sa braziliană, Camila Alves, şi au trei copii împreună.

Matthew McConaughey joacă pentru a treia oară alături de Woody Harrelson. McConaughey a spus despre oamenii din sudul statului că se poartă unii cu alţii ca fraţii. Ambii actori sunt născuţi în Texas. „Ca să mă înţelegeţi, trebuie să înţelegeţi logica unui texan. Dacă eşti din Texas, eşti 100% american, dar vei face lucrurile în stilul texan. Suntem independenţi. Avem propriul nostru stil de a face lucrurile. Încercă să ne îngrădeşti libertatea şi te vom alunga din oraş. Pot călători oriunde în lume, dar spiritul meu este texan şi îmi recunosc semenii. Nu avem vreun salut secret, dar atunci când ne întâlnim există o fraternitate puternică între noi”, a spus McConaughey

 

Woody Harrelson

Numele său complet este Woodrow Tracy Harrelson şi s-a născut în 1961, în Midland, Texas, dar a crescut în Ohio, după ce părinţii lui au divorţat când el avea 3 ani. Tatăl lui Harrelson, care a fost un asasin plătit, a fost arestat pentru uciderea judecătorului federal John H. Wood, Jr. în 1979, în San Antonio, la ordinele unui traficant de droguri, care l-a plătit cu 250.000 de dolari. Tatăl său a fost condamnat la închisoare pe viaţă şi, în cele din urmă, a murit în timp ce îşi săvârşea pedeapsa.

În 1989, Woody Harrelson a câştigat un Emmy pentru rolul său din Cheers, care a ajuns unul dintre cele mai populare seriale din istoria televiziunii. În timp ce era în pauză de la serial, a primit un rol în Doc Hollywood, apoi în White man can’t jump, cu Wesley Snipes. Succesul a venit odată cu rolul din Natural Born Killers, în regia lui Oliver Stone, unde l-a interpretat pe criminalul în serie Mickey Knox. După ce a lucrat cu regizorul ceh Milos Forman în The People vs Larry Flynt şi a obţinut o nominalizare la Oscar pentru interpretarea sa, Woody Harrelson a devenit un actor renumit.

La fel ca Matthew McConaughey, Harrelson a avut probleme cu legea. În ’96, a fost acuzat pentru posesie de marijuana. Altă dată, a atacat un fotograf care a vrut să facă o poză cu el, dar prietenul său Sir Paul McCartney l-a scos din încurcătură.

Woody Harrelson a fost căsătorit pentru scurt timp în 1985, mai puţin de jumătate de an, dar la scurt timp după divorţ a cunoscut-o pe Laura Louie cu care s-a căsătorit în 2008. Ei au trei fiice şi locuiesc în Costa Rica.

Harrelson este vegan şi mănâncă numai alimente crude. Actorul este un susţinător entuziast al legalizării canabisului.

 

Foto: ©2013 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBO® and related channels and service marks are the property of Home Box Office, Inc.