Maturana renunta

Apropo.ro / 28.01.2002, 08:59
Maturana renunta
Tehnicianul Francisco "Pacho" Maturana a declarat, intr-un interviu acordat cotidianului "El Tiempo, ca nu va solicita Federatiei Columbiene de Fotbal (FCF) prelungirea contractului ca selectioner al echipei nationale, informeaza AFP. "Ne-am plictisit unii de altii si nu mai pot antrena.

Tehnicianul Francisco „Pacho” Maturana a declarat, intr-un interviu acordat cotidianului „El Tiempo, ca nu va solicita Federatiei Columbiene de Fotbal (FCF) prelungirea contractului ca selectioner al echipei nationale, informeaza AFP.

„Ne-am plictisit unii de altii si nu mai pot antrena. Vreau o viata linistita, fara polemici. Contractrul meu s-a incheiat”, a spus Maturana.

Francisco Maturana, in virsta de 52 de ani, de profesie stomatolog, a reusit sa califice selectionata Columbiei la editiile din 1990 si 1994 ale Cupei Mondiale. Sub conducerea lui Maturana, nationala columbiana a cistigat Cupa Americii in luna iulie 2001, dar a ratat calificarea la Cupa Mondiala din Japonia si Coreea de Sud.

Contractul lui Maturana cu federatia columbiana a expirat pe 30 noiembrie 2001. FCF l-a desemnat pe Reynaldo Rueda antrenor interimar al reprezentativei Columbiei pina se va lua o decizie finala privind noul selectioner, ce va fi stabilit pina cel tirziu in luna august.

„Responsabilii FCF sint liberi sa ia orice decizie. Si au luat-o. Eu ma simt liber”, a declarat Maturana, care a adaugat ca nu se gindeste sa mai preia conducerea tehnica a selectionatei Columbiei.
Sursa:www.mediafax.ro