Mătușa Angelinei Jolie a murit de cancer la sân

De: Gabriela Voicu / 27.05.2013, 10:30
Mătușa Angelinei Jolie a murit de cancer la sân
Mătușa bolnavă de cancer a Angelinei Jolie a murit duminică la spital, după ce intrase în comă și fusese deconectată de la aparate.

Mătușa bolnavă de cancer a Angelinei Jolie a murit duminică la spital, a anunțat un purtător de cuvânt al spitalului din California unde se află internată.

Decesul femeii vine după două săptămâni de când Angelina a anunțat că a suferit o dublă mastectomie, deoarece aflase că este predispusă genetic să se îmbolnăvească de cancer la sân.

De asemenea, mama Angelinei, Marcheline Bertrand, a murit de cancer la sân în 2007, la vârstă de 56 de ani.

Debbie Martin, sora mai tânără a mamei Angelinei Jolie, avea 61 de ani, iar soțul ei, Ron Martin, a declarat că ea avea aceleași gene cu risc de producerea bolii – ca și Angelină – BRCA1.

Debbie Martin

Mătușa actriței se afla deja în comă în momentul producerii decesului și fusese deconectată de la aparate, în spital. Debbie Martin este „persoană din umbră” care a determinat-o pe Angelina Jolie să se supună unei duble mastectomii, pentru că, din punct de vedere genetic, actrița prezența un risc de 87 la sută de a face cancer la sân în timpul vieții.

Angelina a dezvăluit că a suferit o dublă mastectomie într-un editorial emoționant publicat în The New York Times, la jumătatea acestei luni. De asemena, actrița în vârstă de 37 de ani a declarat că vrea să se supună unei operații de extirpare a ovarelor, înaintea vârstei de 40 de ani.

Angelina Jolie și partenerul sau de viață, actorul Brad Pitt, au împreună șase copii, dintre care trei sunt adoptați.