Maurice Greene a efectuat 20 de teste antidoping în 2004

Apropo.ro / 23.07.2004, 10:55
Maurice Greene a efectuat 20 de teste antidoping în 2004
Atletul american Maurice Greene, campion olimpic în proba de 100 m, a dezvaluit, joi, ca, din luna ianuarie a acestui an, a fost supus unui numar de 20 de controale antidoping. Maurice Greene, care va participa, vineri, la reuniunea de la Paris/Saint-Denis, a efectuat ultimul test antidoping

Atletul american Maurice Greene, campion olimpic în proba de 100 m, a dezvaluit, joi, ca, din luna ianuarie a acestui an, a fost supus unui numar de 20 de controale antidoping.

Maurice Greene, care va participa, vineri, la reuniunea de la Paris/Saint-Denis, a efectuat ultimul test antidoping în timpul selecțiilor americane pentru JO, care s-au desfașurat, saptamîna trecuta, la Sacramento (California) și unde a cîștigat proba de 100 metri, cu timpul de 9 secunde și 91 de sutimi.

Cu doar cîteva zile înainte, atletul a fost supus unui alt test inopinat, efectuat la domiciliul sau. „Un medic a venit la ora 6.00 dimineața. Nu i-am oferit micul dejun, pentru ca nici eu nu-l servesc atît de devreme”, a spus amuzat Maurice Greene.

Atletul american a comentat, de asemenea, situația a trei dintre compatrioții sai, Torri Edwards, Larry Wade și Mickey Grimes, banuiți de dopaj.

„Am discutat cu ei și sper ca lucrurile sa se rezolve. În cazul lui Torri Edwards, care urmeaza sa fie sancționata, este vorba despre o greșeala regretabila. Persoana care i-a furnizat medicamentul interzis a fost concediata. Celelalte doua cazuri nu sînt prezentate corect și oamenii spun lucruri false”, a spus Greene.

Wade, specialist în proba de 110 m garduri, și Grimes (100 m) risca sa fie suspendați, dupa ce au fost depistați pozitiv cu norandrosteron (steroid anabolizant), în timpul selecțiilor americane.

Mediafax