Mauricio Islas a declansat Islasmania!

Apropo.ro / 23.04.2002, 12:26
Mauricio Islas a declansat Islasmania!
Dr. Luis Fernando Santander in "Preciosa", Juan Felipe in "Strengarita" ("Mi Pequena Traviesa"), Renzo in "Renzo si Adriana" ("Amor Gitano"), Damian in "Prima dragoste" ("Primer Amor A... 1000X Hora") si, in fine, Alejandro in "Taina din adancuri" ("El Manantial"). Cinci roluri de prima mana, in


Dr. Luis Fernando Santander in „Preciosa”, Juan Felipe in „Strengarita” („Mi Pequena Traviesa”), Renzo in „Renzo si Adriana” („Amor Gitano”), Damian in „Prima dragoste” („Primer Amor A… 1000X Hora”) si, in fine, Alejandro in „Taina din adancuri” („El Manantial”). Cinci roluri de prima mana, in cinci telenovele de acelasi calibru, pe care postul Acasa vi le-a oferit de-a lungul timpului. Cinci roluri diferite, acelasi actor: Mauricio Islas.

Cand era mic, Mauricio adora sa fie clovnul familiei. Mereu si-a dorit sa fie altfel, sa joace roluri care erau diferite de tot ceea ce se intampla in realitate. A stiut dintotdeauna ca vrea sa devina actor si prima sansa a avut-o in tinerete, prin intermediul iubitei de atunci, actrita Yolanda Andrade, care i-a spus ca urmeaza sa se dea niste probe pentru un rol oarecare. Parintii nu i-au interzis, dar l-au sfatuit sa-si temine studiile de actorie, mai intai. Pentru acest lucru, Mauricio le este foarte recunoscator, pentru ca, spune el, „ma bucur ca am studiat actoria la Televisa, pentru ca am invatat tot felul de metode, de tehnici, de procedee prin care poti sa-ti imbunatatesti stilul interpretativ, am studiat canto, balet… Televisa este o scoala completa, care te invata si iti arata despre ce este vorba in actorie, pentru ca tu sa te poti decide daca vrei, cu adevarat, sa fii actor sau nu.”

Mai multe despre gandurile si idealurile lui, puteti afla in interviul acordat de Mauricio revistei „Telenovelas”, cu ceva timp in urma.

Pana la „Mi pequena Traviesa”, cand s-a declansat in Mexic, si nu numai, Islasmania, tu aveai deja „la activ” sase telenovele. Dar cu aceasta telenovela ai tras biletul castigator, ai trecut de la rolul de baiat rau la cel bun…

Inainte jucam numai roluri negative, eram „raul” din telenovele. Multumita lui Dumnezeu, cred ca am avut sansa sa fac „rai” buni si „buni” buni, asa ca nu ma pot plange ca n-am avut parte de variatiuni in munca mea.

Ce scena iti place sa interpretezi cel mai mult, cand joci intr-o telenovela?

Sa plang, sa gasesc acel adevar, acel sentiment real, desi cred ca, in timp, am reusit sa gasesc esenta. Viata mea personala am reusit s-o tin departe de „ochii” presei si, daca stau sa ma gandesc bine, n-am mai plans de mult timp, acum cand viata mea trece printr-o perioada foarte importanta si stabila. Am plans din cauza amintirilor, a emotiilor, dar niciodata din cauza tristetii. Cred ca scena pe care pot s-o joc cu cea mai mare usurinta, in telenovele, este sa ma supar, pentru ca sunt foarte suparacios de felul meu.

Crezi ca aceasta suparare are legatura cu semnul tau zodiacal?

Ei bine, eu sunt Leu (Mauricio Islas s-a nascut in 16 august 1973, n. r.) si cred ca exista o legatura in toate astea. Pentru ca, atunci cand lucrurile sunt facute de mantuiala si imi afecteaza munca sau o fiinta pe care o iubesc, asta ma supara foarte tare. Cred ca, daca faci ceva care te afecteaza sau te prejudiciaza tot pe tine, e doar decizia si responsabilitatea ta, dar nu ai dreptul de a-i prejudicia pe altii.

Pari un barbat foarte pasional. Asa esti si in realitate?

Pai…, trebuie sa recunosc ca da, sunt cuceritor si foarte cochet. Inainte eram atat de afemeiat, incat nici nu poti sa-ti imaginezi, dar cand treci de etapa asta, in care te indragostesti de fiecare data, descoperi ca simplul fapt de a iesi cu cat mai multe femei nu este totul in viata. Acum prefer sa am doar o femeie, pentru a avea grija de ea, pentru a o respecta si pentru a o iubi.

Ai fost Renzo in „Amor de Gitano”. Ai ceva de tigan in tine?

Totul. Sunt foarte pasional, imi place mult energia, caldura acestor oameni si ideea de fraternitate, pentru ca, atunci cand eu ajung sa consider pe cineva ca pe fratele meu, ii dau absolut totul. Imi plac tiganii, pentru ca au radacini foarte adanci, cred in magie, se lasa condusi de instinctele lor. Libertatea lor nu se afla intr-o casa, ci sub cerul liber, pe camp, sunt liberi prin felul lor de a fi, si eu cred ca orice om ar trebui sa-si caute libertatea proprie, indiferent unde l-ar duce acest lucru. Viata nu se masoara prin ceea ce ai agonisit in viata, ci prin ceea ce insemni tu ca om. Pe vremea cand am filmat pentru „Amor de Gitano”, credeam mult in ceea ce-ti spun stelele, in ceea ce puteai „citi” in mana, in privirea cuiva… E un limbaj magic pe care l-am invatat in aceasta telenovela.

Cu fiecare telenovela in care joci, inveti ceva mai mult despre tine…

Da, si exista, de asemenea, telenovele pe care le iubesti mai mult decat pe altele. In mod normal, in telenovele iubesti, saruti, urasti si suferi, dar in „Amor de Gitano”, de exemplu, am iubit la extreme si am urat la extreme. Credeam ca n-o sa pot niciodata sa ajung la acest nivel, sa pot oferi atat de mult. Dar, cu fiecare rol, mai „traiesc” o data…

Filmografia lui Mauricio Islas:
El Manantial, 2001-2002
Mi Destino Eres Tu, 2000-2001
Primer Amor… A 1000X Hora, 2000
Amor Gitano, 1999- 2000
Preciosa, 1998-1999
Mi Peque–a Traviesa, 1998-1999
Mi Querida Isabel, 1996-1997
Cancion de Amor, 1996
Pobre Nina Rica, 1995
Volver a Empezar, 1994
Magica juventud, 1993
Carrusel de las Americas, 1992

Mauricio vorbeste cu burtica
Mauricio Islas a fost iubitul actritelor Yolanda Andrade, Barbara Ferre, Margarita Magana, Iran Castillo, Adamari Lopez, dar a surprins pe toata lumea cand, anul trecut, in noiembrie, s-a insurat cu o fosta componenta a grupului „Mestizzo”, Patricia Villasana, aproape o necunoscuta in comparatie cu iubitele sale anterioare.

Mauricio se declara acum un barbat complet, mai ales ca in luna mai va fi tatic. Este atat de mandru de acest lucru, incat recomanda tuturor celor care n-au trecut prin aceasta experienta sa devina cat mai repede parinti. Mauricio vorbeste mereu cu burtica sotiei sale, Patricia, si este sigur ca micuta Camila il aude: „Ii spun mereu ca Dumnezeu ne-a binecuvantat si ca o va proteja mereu. Stiu ca o sa vina pe lume intreaga si sanatoasa, dar tot ma rog mereu pentru acest lucru.”

Sursa:

Tags: