Mauritania, locul unde fetele sunt forțate să se îngrașe

Apropo.ro / 18.01.2013, 11:00
În timp ce majoritatea femeilor din întreaga lume sunt obsedate de kilogramele în plus, în Mauritania există un sat în care femeile trebuie să mănânce cât mai mult.

Greu de crezut, dar în această lume mare există locuri unde femeile plinuțe sunt considerate foarte frumoase și preferate celor slabe.

Un astfel de loc este în Mauritania unde fetele tinere erau trimise într-un fel de campusuri, departe de casa părintească, pe timpul vacanțelor. Fetele vin aici pentru a se îngrășa.

Mai mult de atât, fetițele cu vârsta de minim 5 ani erau aduse și ele în campus pentru a lua proporții, în speranța că vor avea mai mulți pețitori când va veni vremea măritișului. În jur de 13 ani fetele se mărită și devin mame.

Mint Ely, ce militează pentru Drepturile Femeii, povestește că micuțele erau obligate să mănânce până vomitau. Și dacă se întâmpla așa ceva, atunci respectiva trebuia să înghită ce a scos afară.

mauritania

Photo: JOOST DE RAEYMAEKER/Marie Claire Magazine

La aceste ferme de îngrășare existau femei mai în vârstă ce aveau grijă ca fetele să respecte dieta stabilită. Ele primeau bani buni pentru fiecare fată îndopată. Fetițele cu vârste între 5 și 9 ani trebuiau să consume zilnic 20 de litri de lapte de cămilă, aproape 500 de grame de unt de cămilă amestecat cu 2 kilograme de terci de couscous. În acest mod, fetele înmagazinau între 14.000 și 16.000 de calorii.

Cele care îndrăzneau să nu mănânce sau să nu-și termine porțiile stabilite erau pedepsite. Lovite cu bețele peste mâni sau picioare. Degetele de la mâni sau laba piciorului le erau strânse puternic între două bețe, până când copilele nu mai rezistau.

Tradiția din Mauritania spune că o femeie cu cât este mai mare cu atât ocupă un loc mai mare în inima bărbatului ei. Dacă la 12 ani o fetiță poate atinge cu ușurință 80 de kilograme, la maturitate va avea șanse să ocupe inima bărbatului pe de-a întregul.

Suferințele prin care au trecut și kilogramele în plus le-au făcut pe unele fete ca la 15 ani să arate ca o femeie de 30 de ani.

Deși pare ciudat, aceasta este o tradiție care s-a păstrat în Mauritania. Cu cât bărbatul este mai bogat, cu atât femeia lui are mai puține lucruri de făcut prin casă. Ele stau degeaba și supraveghează servitorii cât timp ei deretică prin casă. Stând degeaba, mai adaugă ceva kilograme pe ea. De-a lungul timpului tot întâmplându-se aceste lucruri au concluzionat că formele rubensiene sunt un semn al unui soț bun și bogat.

copil

În afara unei povești care te uimește, kilogramele în plus au efecte negative asupra sănătății femeilor. În timp, după ce s-au mai emancipat, au ajuns să scoată cântece prin care să tragă semnale de alarmă asupra bolilor care vin odată cu greutatea mare. Au realizat că ceva nu este bine.

Multe dintre fermele de la țară care au fost înființate prin anii ’50 s-au desființat. Fermele de îngrășare cu forța au mai rămas câteva, și încă mai există fete care sunt trimise „să devină frumoase și sănătoase”.

Acum, majoritatea tinerelor au acces la informație și studiu. Modelele lor sunt actrițele americane sau cântărețele libaneze în rochii sexy. Fetele s-au apucat acum și de sport, iar aceste lucruri se pare că sunt pe placul bărbaților.