Mazilu: Ne descurcam și fara Zicu și Ganea

Apropo.ro / 20.06.2007, 09:08
Mazilu: Ne descurcam și fara Zicu și Ganea
Jucatorul Ionuț Mazilu a declarat, marți, dupa efectuarea vizitei medicale, ca echipa Rapid se poate descurca în viitorul sezon și fara atacanții Ianis Zicu și Ionel Ganea, transferați la Dinamo, respectiv Poli Timișoara. "Am mai jucat și

Jucatorul Ionuț Mazilu a declarat, marți, dupa efectuarea vizitei medicale, ca echipa Rapid se poate descurca în viitorul sezon și fara atacanții Ianis Zicu și Ionel Ganea, transferați la Dinamo, respectiv Poli Timișoara.

„Am mai jucat și fara Zicu și Ganea. Nu este nici o problema. Normal, erau niște jucatori buni pentru Rapid, dar asta e fotbalul, ne descurcam și fara ei. Noi avem cel mai bun lot. Dar întotdeauna e nevoie de jucatori mai mulți, pentru ca pot interveni accidentari, cum s-a întâmplat și anul trecut”, a spus Mazilu.

Atacantul rapidist susține ca sistemul 4-3-3 pe care îl va folosi noul antrenor, Cristiano Bergodi, începând cu sezonul viitor, nu le va pune probleme prea mari jucatorilor giuleșteni. „Bergodi mi s-a parut un antrenor deschis și sper sa facem treaba cu el. E un lucru bun venirea lui. În sistemul 4-3-3 va fi poate puțin mai greu pentru fundași, pentru ca noi în fața am jucat tot trei și anul trecut. Dar se vor adapta și fundașii, iar unii dintre ei au mai jucat în patru”, a adaugat atacantul.

Mazilu este de parere ca faptul ca nu sunt creditați cu șanse la titlu e un lucru bun. „Ar fi bine sa nu mai fim favoriți, sa fim surprize și sa fim sus în clasament”, a explicat Ionuț Mazilu.

Portarul Danuț Coman a declarat, marți, ca este apt suta la suta dupa accidentarea suferita la finalul sezonului precedent. El a menționat ca are încredere în calitațile tehnicianului italian Cristiano Bergodi. „Domnul Bergodi este un om echilibrat și inteligent. A avut rezultate foarte bune la fc Național și CFR Cluj și sper sa avem și împreuna. Au plecat jucatori importanți, jucatori foarte buni de la noi. Dar asta este fotbalul, nu întotdeauna putem ramâne împreuna o perioada mai îndelungata”, a precizat portarul rapidist.

Referitor la situația colegului sau Marius Maldarașanu, care a anunțat ca dorește sa plece la o alta echipa, Danuț Coman a afirmat: „Eu nu am vorbit cu el. Din ce știu este sub contract cu Rapid. Poate își dorește sa plece, poate nu, el știe cel mai bine”.

Achiziționat la schimb cu Ionel Ganea de la Poli Timișoara, mijlocașul Ștefan Grigorie a declarat ca transferul la Rapid este unul important în cariera lui. „E un pas important venirea la Rapid. Îmi doresc din tot sufletul sa joc foarte, foarte bine aici și sa ne îndeplinim obiectivele. Sper sa ma primeasca bine suporterii. Știu însa ca numai evoluția mea va decide relația cu suporterii”, a adaugat Grigorie.

Mijlocașul este de parere ca Rapid poate câștiga titlul în sezonul urmator chiar daca lotul nu este unul numeros. „De ce sa nu ne putem bate la titlu? Și cei de la Dinamo au spus anul trecut ca nu au echipa cu vedete și au câștigat campionatul. Așa putem sa câștigam și noi”, a menționat mijlocașul.

(Serviciul AUDIO al MEDIAFAX va pune la dispoziție înregistrarea declarațiilor facute de jucatorii Ionuț Mazilu, Danuț Coman și Ștefan Grigorie. Pentru a beneficia de acest serviciu puteți accesa link-ul Mediafax audio de pe pagina de internet a agenției sau direct adresa de internethttp://audio.mediafax.ro)

Mediafax