McDonald’s Australia stropeste hotii cu aburi de ADN

Apropo.ro / 25.01.2012, 15:38
McDonald's Australia stropeste hotii cu aburi de ADN
In urma numarului mare de spargeri ale sediilor celebrului lant de fast-food din Australia, s-a luat decizia instalarii unor dispozitive care stropesc cu vapori nedetectabili de ochiul uman, cu urme de ADN.

Aparent spargerea unui McDonald’s in Australie a devenit o problema extrem de serioasa. Oficialii au decis sa ia masuri suplimentare pentru a-si proteja fast-food-urile stropind hotii cu vapori sintetici, invizibili, de ADN.

Conform McDonald’s, sistemul functioneaza astfel: „odata ce a avut loc o spargere, unitatea high-tech va pulveriza hotii care fug din magazin cu o solutie sintentica, invizibila, de ADN. Solutia nu poate fi vazuta de ochiul uman si compozitia ei este unica per locatie. Aceasta ramane pe haine pana la sase luni si pe piele timp de doua saptamani”.

Odata ce hotii sunt stropiti, politia poate strange mai multi suspecti si sa ii verifice cu o lampa UV pentru a vedea daca cei retinuti au fost stropiti sau nu.

Intitulata SelectDNA, solutia a fost creata in Marea Britanie (unde este folosita de ceva vreme) si este compusa din 60 de cromozomi variabili, fiind o substanta non-toxica, non-alergenica, inodora si incolora.

Conform declaratiilor producatorilor acestei solutii, SelectDNA este practic imposibil de curatat, ea disipandu-se in timp.