McRae R4

Apropo.ro / 29.07.2006, 14:17
McRae R4
Celebrul pilot britanic anunta in trecut intentia sa de a-si construi propria masina. Odata cu festivalul Goodwood Festival of Speed din Marea Britanie au aparut noi informatii despre enigmaticul R4. Masina a fost desenata de McRae insusi, iar pe partea tehnica poarta semnatura lui

Celebrul pilot britanic anunta in trecut intentia sa de a-si construi propria masina. Odata cu festivalul Goodwood Festival of Speed din Marea Britanie au aparut noi informatii despre enigmaticul R4.

Masina a fost desenata de McRae insusi, iar pe partea tehnica poarta semnatura lui David Plant. Proiectul a demarat in ianuarie 2005 si in cateva saptamani primul prototip va fi gata.

Din pozele generate pe calculator putem vedea ca R4 are dimensiuni de clasa mica: cu o lungime de aproximativ 4 metri fiind „infratita” cu masini ca Renault Clio, Peugeot 207 sau Fiat Grande Punto. Caroseria este din fibra de carbon, iar propulsorul este furnizat de Millington Diamond. Este vorba de un patru in linie (2.500 cmc) ce dezvolta 350 CP. Transmisia a fost gandita de la bun inceput astfel incat sa poata fi setata cu usurinta ori 4×2, ori 4×4. Cutia de viteze poate fi manuala sau secventiala.

Bineinteles ca primele prototipuri vor fi supuse unor teste exhaustive o perioada buna de timp, dar sunt sperante ca masina sa fie disponibila pe la mijlocul lui 2007.

Citeste mai mult in ProMotor

Tags: